Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εν μέσω πανδημίας

0
Nurse looking down
Όπως και η περσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, και φέτος ο εορτασμός της μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο σκληρή υγειονομική κρίση. Παγκοσμίως βιώνουμε ήδη το τρίτο κύμα της πανδημίας covid-19. Ωστόσο στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα οι εμβολιασμοί έχουν δόσει την ελπίδα πως βαίνουμε σιγά σιγά προς το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Στη χώρα μας το υγειονομικό προσωπικό και οι γιατροί των νοσοκομείων μας όχι μόνο έδειξαν τον καλυτερο εαυτό τους αλλά ξεπέρασαν κάθε όριο υπερπροσπάθειας. Ώμως και πάλι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και σήμερα 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ανησυχητικά υψηλός και οι ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί.
Στο μήνυμά του ο Υπουργός Υγείας, το βρἀδυ της Τρίτης 6 Απριλίου και ενω επισκέφθηκε την εφημερία του ΓΝ «Ευαγγελισμός» σημειώνει
“Αύριο, στο τέλος της εφημερίας, ξημερώνει η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Και πέρυσι και φέτος, αυτή η μέρα που μας βρίσκει μέσα στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Οι άνθρωποι της Υγείας είναι εδώ, κυρίως για αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν.
Αξίζουν πολλά και θα φροντίσουμε ως Κυβέρνηση να τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο”.
Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζ. Ράπτη στέλνει το δικό της μήνυμα για την ημέρα και τονίζει πως  «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο» είναι το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου,ημέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ο τρόπος ζωής μας και η καθημερινότητα μας σε δυο χρόνια άλλαξε ριζικά. Ο ιός και ο φόβος μετάδοσης του, έφερε τον εγκλεισμό, την απομόνωση και τον φόβο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ποσοστά του θυμού, της χρήσης αλκοόλ και ιδιαίτερα της κατάθλιψης, από την οποία υποφέρουν πάνω από 264 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.
Το Υπουργείο Υγείας,στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, με απώτερο σκοπό την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ισότιμη πρόσβαση σε περίθαλψη και υπηρεσίες υγείας και ιδίως σε όλους όσους έχουν ανάγκη, έθεσε ως κύριο στόχο του την διάδοση και υποστήριξη υπηρεσιών έτσι ώστε κανείς συνάνθρωπος μας να μην μένει χωρίς βοήθεια, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας. Για το σκοπό αυτό, υλοποίησε μια σειρά δράσεων, αυξάνοντας κατά 62% τον προϋπολογισμό στον τομέα της ψυχικής υγείας”.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας