Περιορισμός κυκλοφορίας- Απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης

0

Στη νέα ιστοσελίδα forma.gov.gr θα αναγράφονται  όλες οι αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με τα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική Κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα χωρίς ειδικό λόγο. Ακόμη θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον παραβιάζει τα μέτρα, ενώ σε κάθε ΙΧ θα μπορούν να επιβαίνουν μόνο έως 2 άτομα.

Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Επισυνάπτονται οι δύο τύποι εγγράφων και συγκεκριμένα:

– Η βεβαίωση τύπου Α για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, η οποία θα βγαίνει μία φορά για όλο το χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να την φέρουν πάντα μαζί τους.

– Η βεβαίωση τύπου Β για τις άλλες περιπτώσεις και για κάθε μεμονωμένη κίνηση. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος αντί να τυπώσει το έντυπο να στείλει Δωρεάν SMS  στο 13033 με έναν από τους 6 λόγους μετακίνησης, αναγράφοντας έναν αριθμό, από το 1 έως το 6, με το λόγο για τον οποίο επιθυμεί να μετακινηθεί (αναλυτικές οδηγίες στο forma.gov.gr όταν αυτό ενεργοποιηθεί).

Οι πολίτες εκτός από τα έγγραφα θα πρέπει να έχουν μαζί την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Επισυνάπτονται οι δύο βεβαιώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις βεβαιώσεις:

vevaiosi-metakinisis

vevaiosi-kikloforias ergazomenou

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας