Που πάει ο «Μεγάλος Περίπατος»; – Ξηλώνεται η Πανεπιστημίου

0

Την ανακατασκευή της Οδού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κ. Μπακογιάννης όπως και την απόσυρση του προσωρινού, δοκιμαστικού έργου του Μεγάλου περιπάτου, καθώς όπως φαίνεται δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

Ωστόσο αναστάτωση έχει προκαλέσει το γεγονός καθώς και ποικίλα αρνητικά σχόλια καθώς δεν είναι περισσότερο από 4 μήνες από την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου ενώ σημαντικό είναι και το κόστος που δαπανήθηκε. Σημειώνεται, ότι η «πιλοτική εφαρμογή» του Μεγάλου Περιπάτου, κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Έγιναν δύο συμβάσεις, η μια που αφορούσε τα χρώματα και την σήμανση των δρόμων που υπέστησαν την δοκιμαστική ανάπλαση και η άλλη που αφορούσε τις ζαρντινιέρες, τα παγκάκια και τον λοιπό αστικό εξοπλισμό.

Η αλήθεια είναι πως από την ημέρα που ξεκινούσαν οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, ήταν γνωστό πως η εφαρμογή είναι πιλοτική. Ωστόσο, πλέον, είναι επίσημο το γεγονός πως τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν, δόθηκαν για μια “προσομοίωση” που “βγήκε και δεν βγήκε” και υλοποιήθηκε με την ψήφο της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης μάλιστα, επίκειται ξήλωμα όλης της Πανεπιστημίου, συνεπώς και των υλικών που τοποθετήθηκαν εκεί, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του “Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου.

Ο κος Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια και δήλωσε «Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο»,  ενω μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα.

Όσο για την αποτελεσματικότητα του έργου και τους λόγους που τελικά ξηλώνεται, ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί». Ωστόσο απορία αποτελεί το γεγονός γιατί ένα έργο που φαίνεται πως δεν είχε απόλυτη επιτυχία θα προχωρήσει στην μόνιμη υλοποίησή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας