Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Υπουργείο Παιδείας κατά της απεργίας στο Παίδων Πεντέλης

0

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας, έκανε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης με αφορμή το γεγονός ότι η απεργία στο Παίδων Πεντέλης περιλαμβάνει και το εμβολιαστικό κέντρο και αναφέρει πως

Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι, στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή
στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε υψηλούς τόνους αντέδρασε άμεσα τονίζοντας πως “Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά”.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα Κόμματα ζητούν την άμεση απόσυρση της προσφυγής ενω ο Υπουργός απαντά πως “Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας