Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

0

Τα στοιχεία επεξεργάζονται καθημερινά λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση προκειμένου να πάρθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρξει κάποια παράταση, πέραν της 30ης Νοεμβρίου και όπως ακούγεται τα σχολεία θα ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, πιθανότατα στις 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές εαν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί ή πρώτα τα Δημοτικά και στη συνέχεια Γυμνάσια και Λύκεια.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως «Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Διευκρίνισε βέβαια πως σε κάθε περίπτωση ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους και τόνισε πως «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση».

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν προς το τέλος της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν και τα στοιχεία αυτών των ημερών και πιθανότατα να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κο Κ. Μητσοτάκη σε ένα διάγγελμά του.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας