Στις 7.30 διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για νέο ολικό lockdown στην Αττική

0

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του κορωνοϊού (COVID-19), 277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενω 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6.017 συνολικά. 

Η Επιτροπή των λοιμοξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εισηγήθηκε αυστηρότερα μέτρα στην Αττική. Όπως δίχνουν τα στοιχεία τα κρουσματα αυξάνονται ανησυχητικά και οι ειδικοί περιμένουν ακόμα περισσότερ. α τις επόμενες ημέρες, ενω και η πίεση στα νοσοκομεία αρχίζει να είναι μεγαλύτερη. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση του τρίτου κύματος και η αναβολή του όσο το δυνατόςν αργότερα, κερδίζοντας χρόνο όσο αυξάνονται και οι πολίτες που εμβολιάζονται.

Με το σκεπτικό αυτό στις 7.30 θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κος Κ. Μητσοτάκης νέα αυστηρά μέτρα στον τύπο του lockdown που ίσχυε το Μάρτιο αλλά μόνο για την Αττική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κλείσουν στην Αττική οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά  σχολεία και γυμνάσια.

Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, καθώς δε θα ισχύει ούτε το click away, όπως επίσης και τα κομμωτήρια. To SMS με κωδικό 6 για τις μετακινήσεις (άθληση, βόλτα με κατοικίδιο) θα ισχύει μόνο για έξοδο γύρω από το σπίτι μας.

Τα δικαστήρια θα κλείσουν εντελώς, ενώ θα επανέλθει το μέτρο των έως δύο ατόμων (συμπεριλαμβανόμενου του οδηγού) στα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να απαγορευτεί και η ατομική προσευχή στις εκκλησίες.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αναμένεται να ισχύσουν πιθανότατα από την Πέμπτη και να έχουν ισχύ τουλάχιστον για δυο εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας