Συνεχίζονται οι Εκδηλώσεις για τη επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Θερμοπυλών

0

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και μέσα στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων για τη επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Θερμοπυλών, οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και οι θριαμβευτές του Euro 2004, συμμετείχαν στον Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020, στέλνοντας μήνυμα ελευθερίας, δημοκρατίας και αρετής.

Μέσω της συμμετοχής τους και φορώντας το μπλουζάκι του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», οι αθλητές θέλησαν να τιμήσουν την Ιστορία αλλά και να μεταφέρουν τις ιδέες και τις αξίες που τα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα συμβολίζουν μέσα από το πέρασμα των αιώνων.

Την ομάδα του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» συγκρότησαν οι, Ειρήνη Αϊνδιλή, Πύρρος Δήμας, Περικλής Ιακωβάκης, Νίκος Κακλαμανάκης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Βούλα Κοζομπόλη, ‘AνναΚορακάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκη Μπακογιάννη, Άγγελος Μπασινάς, Σοφία Μπεκατώρου, Χρύσα Μπισκιτζή,  Βούλα Πατουλίδου, Λευτέρης Πετρούνιας, Βασίλης Πολύμερος και Άγγελος Χαριστέας.

«Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της ανδρείας, της αρετής και της ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, από την πλευρά του προσέθεσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις τιμής της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πολύ περισσότερο όταν η Μάχη του Μαραθώνα υπήρξε η ιστορική αιτία γέννησης του Μαραθωνίου».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας