Τ. Θεοδωρικάκος: “Εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες”- τι δηλώνει ο Γ.Πατούλης

0

Ο κ. Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δηλώνει :

«Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οφείλουμε όλοι, με αίσθημα ευθύνης, να σεβόμαστε τις έγκριτες επιστημονικές απόψεις των λοιμωξιολόγων για την καλύτερη προστασία της υγείας μας και το κράτος από την πλευρά του να παρέχει όλα τα μέσα που απαιτούνται, για την αποτελεσματική θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πολύ ορθή απόφαση του υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων με το ποσό ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εφοδιαστούν με μάσκες όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της χώρας.

Η προστασία της υγείας των παιδιών μας αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι ύψιστη προτεραιότητά μας.
Ως Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλουμε έμπρακτα, σε συνεργασία με τους Δήμους, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς φιλοξενίας των παιδιών μας, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Αττικής μας.

Σε αυτή την εθνική υγειονομική μάχη που δίνει η χώρα μας, η Αυτοδιοίκηση με στοχευμένες δράσεις, είναι συνεχώς παρούσα στηρίζοντας όλους τους πολίτες.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας