Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για μείωση των περιοριστικών μέτρων- Την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

0

Σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάζει σήμερα από το νωρίς το μεσημέρι. Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων είναι το μείζον θέμα προς συζήτηση καθώς η κυβέρνηση το έχει θέσει ως «απόλυτη προτεραιότητα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Με αυτό το σκεπτικό μικρά και σταθερά βήματα αναμένεται να προκρίνουν σήμερα κατά τη συνεδρίασή τους οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι, δεδομένης και της έντονης, εμπορικής κίνησης από τις αρχές της εβδομάδας, οπότε άνοιξε το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων στα θρανία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα να επανεκκινήσουν υπό αυστηρούς όρους και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες πολύ πιθανό είναι να επιτραπεί κυνήγι και ψάρεμα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό ατόμων και εντός των ορίων του κάθε νομού. Ωστόσο αργεί ακόμα λίγο ηη απελευθέρωση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, και τοποθετείται γυρω στα Μέσα του Φεβρουαρίου ενω από τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσει ξανά και η εστίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας