Τοποθέτηση του κ. Γ. Κουμουτσάκου για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την πορεία της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ. στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC). – Παρίσι

0
Ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(COSAC). Η Διάσκεψη είναι πρωτοβουλία της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ και γίνεται στο Παρίσι 3-5 Μαρτίου2022.
Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση, ο τ. Υπουργός τόνισε ότι «η Ενωμένη Ευρώπη φτιάχτηκε για να υπηρετήσει πριν και πάνω από οτιδήποτε άλλο την ειρήνη» και συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η δέσμευση των λαών της Ευρώπης και των ιδρυτών της ΕΕ ήταν: «Ποτέ πόλεμος ξανά στην Ευρώπη».
Ενω τόνισε ότι «Αυτές τις ώρες της κορύφωσης του δράματος, της βάναυσης επίθεσης κατά του Ουκρανικού λαού και κατά της διεθνούς ειρήνης οι λαοί της Ευρώπης στέλνουν τρία μηνύματα.

Το 1ο είναι ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό που μάχεται ηρωικά για να υπερασπιστεί το κράτος του. Του λέμε με ισχυρή φωνή πως:
Eμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλη μας την καρδιά δίπλα και μαζί σας».

Το 2ο είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας προς στην ομάδα του Κρεμλίνου: «Είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στις ωμές πράξεις σας».

Το 3ο μήνυμα είναι πως «Η βάναυση εισβολή στην Ουκρανία έδειξε σε όλους ότι η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ ξανά να χαρακτηριστεί ως “οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος”. Σε αυτές τις δραματικές ημέρες εμείς οι Ευρωπαίοι, έχουμε αποφασίσει να είμαστε ένας στιβαρός διεθνής παίκτης που θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις, θα υποστηρίζει τα συμφέροντα του, θα τιμά τις αρχές και τις αξίες του».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jean Castex και στην κα. Sabine Thillaye, Προεδρεύουσα της Συνεδρίασης και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης τόνισε ότι:
«Η Γαλλία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει ευθύνη να προωθήσει αποφασιστικά, δυναμικά και αποτελεσματικά την Ευρώπη της ασφάλειας, της άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής.» Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι αυτό είναι ένα καθήκον που εμείς θα στηρίξουμε.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος συμμετέχει σε δύο συνεδριάσεις της Συνδιάσκεψης COSAC. Στην πρώτη συνεδρίαση (Session 1), που αφορά την «Πορεία της γαλλικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και στην τέταρτη συνεδρίαση (Session 4), με θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας