260 μαθητές φιλοξενούνται στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς

0

Σε ασφαλές, γνώριμο και ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά του Δήμου μας, συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καλοκαιρινού Παιδότοπου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς.

Ο καλοκαιρινός παιδότοπος φιλοξενεί 260 μαθητές και μαθήτριες από 5,5 έως και 12 ετών,  σε 6 σχολεία του Δήμου μας. Έμπειρο προσωπικό 80 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διαφορών ειδικοτήτων δίνουν έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση των παιδιών. Επίσης τηρούνται  όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, με διπλή καθαριότητα (12 εργαζόμενοι) και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτριες στα σχολεία τα οποία διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Φέτος είναι  μειωμένος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μόλις 12 παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα όπως Μουσική, Γυμναστική, Εικαστικά, Θεατρική αγωγή κ.α.

Στα πλαίσια του «Καλοκαιρινού Παιδότοπου» ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι μικροί μαθητές για το μάθημα της Κηπουρικής. Οι μικροί κηπουροί μαθαίνουν για τη σημασία του νερού, τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και για την ανακύκλωση των υλικών. Σύντομα οι μικροί κηπουροί θα δημιουργήσουν τον δικό τους κήπο.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης και με υπευθυνότητα κι αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους φέτος δε θα υπάρξει γιορτή για τη λήξη του προγράμματος. Όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα Κατερίνα Καραλή, θα διεξαχθεί σε κάθε σχολείο ένας διαγωνισμός. Τα παιδιά  θα  ακούσουν τα “Κύματα” του Στ. Σπανουδάκη και θα εκφράσουν τις  σκέψεις και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα κείμενο. Θα βραβευτούν μια ζωγραφιά κι ένα κείμενο σε κάθε σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας