«Αυλόπορτες με γνώση» στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

0

Η καγκελόπορτα στην είσοδο των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας 1ο, 2ο 3ο 5ο  8ο στην Κηφισιά και 2ο -3ο στην Νέα Ερυθραία αλλάζει με το πρόγραμμα «Αυλόπορτες με γνώση» που ξεκίνησε στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα.

Τα κάγκελα των σχολείων διακοσμούνται με τεράστια αντίγραφα κλασσικών λογοτεχνικών βιβλίων. Όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Βαγγέλης Αυλήτης «πρόκειται για μια  εικαστική πρόταση- ιδέα, η σύλληψη της οποίας προέρχεται από την εκπαιδευτική κοινότητα και ο Δήμος υλοποιεί».

Οι είσοδοι των σχολικών συγκροτημάτων μετατρέπονται σε «πόρτες της γνώσης» με μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας όπως της Πηνελόπης Δέλτα, της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη, καλωσορίζοντας τους μικρούς μαθητές στην γνώση που προσφέρεται με αγάπη από τους δασκάλους τους.

Ο Δήμος Κηφισιάς στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους, με καθημερινές σημαντικές παρεμβάσεις κι ενίσχυση της υλικοτεχνικής τους υποδομής. Παράλληλα στηρίζει και ενισχύει δράσεις που δίνουν χρώμα και ομορφαίνουν τα σχολικά συγκροτήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας