ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

0

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στήριξη. Ενισχύει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών που προστατεύει τον Δήμο μας και είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας των πυρόπληκτων περιοχών.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στηρίζεται διαρκώς και ενισχύεται το έργο της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών η οποία επιχειρεί μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος. Σημαντική ήταν η συμβολή της Ο.Ε.Δ.Δ. στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ευχαριστούν τους εθελοντές πυρασφάλειας για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Επειδή δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία η οικονομική τους επιχορήγηση έχουν προβλεφθεί παροχές σε είδος με στόχο την ασφάλεια των πληρωμάτων και την παροχή εξοπλισμού:

-Παραχώρηση της χρήση ενός πυροσβεστικού οχήματος με το οποίο επιχειρεί η Ο.Ε.Δ.Δ. (Διαθέτει 4 πυροσβεστικά οχήματα).

-Ετήσια κάλυψη των καυσίμων κινήσεως πυροσβεστικών οχημάτων για τις επιχειρησιακές τους ανάγκες.

-Αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις πυροσβεστικών οχημάτων.

-Ασύρματοι για την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Παραδόθηκε σήμερα (8/9) η νέα αποστολή βοήθειας και αλληλεγγύης του Δήμου Κηφισιάς αυτή τη φορά προς τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Πελοπόννησο. Στη συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά με ανυπολόγιστες καταστροφές για τους κτηνοτρόφους. Αυτό δυσκολεύει τη συντήρηση του υπάρχοντος ζωικού κεφαλαίου.

Ο Δήμος μας συγκέντρωσε πάνω από τρεις (3) τόνους ζωοτροφών για αιγοπρόβατα και βοοειδή προκειμένου να κατανεμηθούν στους πληγέντες παραγωγούς από τις τοπικές αρχές. Στάλθηκαν και πυροσβεστικές μάνικες σε αντικατάσταση αυτών που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές.

Βοήθεια επίσης εστάλη τον προηγούμενο μήνα και σε  πυρόπληκτους του Δήμου Μαντουδίου Εύβοιας. Οι δύο τελευταίες δράσεις αποτελούν συνέχεια της πάγιας στάσης του Δήμου μας σε αντίστοιχες δύσκολες συνθήκες. Η αλληλεγγύη  και η αλληλοϋποστήριξη, είναι οι δυνάμεις που κρατούν την κοινωνία όρθια, σε κάθε δύσκολη στιγμή

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας