ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς «Οι Αρχαιότητες του Νησιωτικού Χώρου στις Απαρχές του Ελληνικού Κράτους»

0
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η Δρ Αθηνά ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς το θέμα:
«Οι Αρχαιότητες του Νησιωτικού Χώρου στις Απαρχές του Ελληνικού Κράτους»,
ταξιδεύοντας μας στον νησιωτικό χώρο (Μήλος, Δήλος, Μύκονος, Ανάφη, Αίγινα) στα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και στις προσπάθειες του νεοσύστατου ελληνικού κράτους να διαφυλάξει τις αρχαιότητες και να αποτρέψει τη διαφυγή τους στο εξωτερικό.
Λίγα λόγια από την ομιλήτρια για το θέμα:
« Η ομιλία θα μας ταξιδέψει στον νησιωτικό χώρο στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης και στις προσπάθειες του νεοσύστατου ελληνικού κράτους να διαφυλάξει τις αρχαιότητες και να αποτρέψει τη διαφυγή τους στο εξωτερικό.
Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τον νησιωτικό χώρο, καθώς ορισμένα από τα νησιά των Κυκλάδων (Μήλος, Δήλος), αλλά και του Αργοσαρωνικού (Αίγινα) αποτέλεσαν προνομιακό τόπο δράσης ευγενών, αξιωματούχων των Μεγάλων Δυνάμεων, αλλά και πρoξένων ευρωπαϊκών χωρών.
Ειδικότερα, η ομιλία θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος από την πληθώρα των υποθέσεων διαρπαγής αρχαιοτήτων, αλλά και στην ανασύνθεση των δρομολογίων διαφυγής τους.»
Από την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς
Υπεύθυνη: Μαρία – Χριστίνα ΤΣΙΑΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας