Ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στον Δήμο Κηφισιάς

0

Τον προγραμματισμό των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και ο  Δήμος Κηφισιάς μεταφέρει τη πληροφόρηση που λαμβάνει από τον Οργανισμό.

Οι εργασίες από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται σε δύσβατα σημεία με δύσκολες συνθήκες πρόσβασης, από χθες το βράδυ και έως αυτή την ώρα.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν μικρά τμήματα σε Εκάλη, Καστρί, Πολιτεία και στη περιοχή ΑΟ Κηφισιάς, ποσοστό λιγότερο από το 10% των αρχικών βλαβών που είχαμε στον Δήμο μας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 530 πτώσεις δέντρων (όχι κλαδιών), από τις οποίες μεγάλος αριθμός συνδέεται με  κόψιμο ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συνομίλησε και εξέθεσε την κατάσταση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα, στον Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο  Πατούλη και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη  Παπαγεωργίου.

Ο  Δήμος Κηφισιάς έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του με ιδιώτες για εκχιονισμούς, διανοίξεις οδών, συλλογή πεσμένων δέντρων και τεμαχισμό κορμών.

Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας υπάρχουν εισηγήσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για κοπές δέντρων. Κάθε χρόνο δημοπρατούνται εργολαβίες για κοπές και κλαδέματα  ψηλών δέντρων. Τονίζουμε ότι 2020 ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 200 έγγραφα αιτήματα για κλαδέματα δέντρων πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας