ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα Για τον υποψήφιο δήμαρχο Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης κ. Γιώργο Παπαδόπουλο

0

 

– Με σεβασμό στους πολίτες και έμφαση  στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους

– Με εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής με ασφάλεια στα σπίτια και τις γειτονιές της πόλης

– Με όραμα την ανάκτηση της χαμένης αίγλης της Κηφισιάς

 

Ως τη μοναδική λύση για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και την ανάκτηση της χαμένης αίγλης της Κηφισιάς, που εγγυάται η 24χρονη εμπειρία της ενασχόλησής του με Τον Δήμο Κηφισιάς και τα κοινά γενικότερα, προέβαλλε τον συνδυασμό «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα», ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης βασικών θέσεων του προγράμματός του και των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν το συνδυασμό  και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του POLITIA TENNIS CLUB, παρουσία χιλίων και πλέον κατοίκων του δήμου.

Παρουσιάζοντας επίσημα το όνομα του συνδυασμού του, την ιδρυτική του διακήρυξη, το λογότυπό του και τον αρχικό του πυρήνα ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για μια δημοτική κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο στο δήμο Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας και Εκάλης» και κάλεσε όλους τους δημότες για «επανεκκίνηση τώρα» και «επανεκκίνηση μαζί», «ώστε να πάρει και πάλι μπροστά και σωστά αυτή τη φορά ο δήμος μας».

Με προσωπικό του στοίχημα- όπως είπε – την υστεροφημία του, και με την υπόσχεση ότι το όραμά του για την Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία και την Εκάλη θα μετουσιωθεί με σχέδιο και σκληρή δουλειά σε πράξη ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ενωτικός,  προς όφελος όλων των δημοτών και της καθημερινότητάς τους αφού όπως είπε η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα» ενώνει πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους «γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές» και πρόσθεσε με νόημα ότι θα επιδιώξει «συνεργασίες και συνθέσεις για το καλό της πόλης μας χωρίς ωστόσο να αφήνουμε προκλήσεις αναπάντητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο δήμο του σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «η σημερινή εικόνα του δήμου μας δεν συμβαδίζει με αυτή του ονόματός του. Η ποιότητα ζωής μας έχει σαφέστατα υποβαθμιστεί ενώ πολλά σημεία της πόλης μας παρουσιάζουν εγκατάλειψη. Η καθαριότητα, το πράσινο, το οδικό δίκτυο, η εξυπηρέτηση των πολιτών γενικότερα δεν είναι πλέον στο επίπεδο που μας αρμόζει. Τα κυκλοφοριακά προβλήματα, η έλλειψη στάθμευσης, η ηχορρύπανση έχει καταστεί πλέον αφόρητη. Την ίδια ώρα η εγκληματικότητα στην περιοχή μας έχει αυξηθεί, εντείνοντας την ανασφάλεια των συμπολιτών μας. Η αρχοντική φυσιογνωμία της πόλης μας, που αποτυπώνεται στα ιστορικά αρχοντικά και το φυσικό περιβάλλον, είναι πλέον μια ανάμνηση του παρελθόντος».

΄Οσον αφορά στη δική του πολύχρονη υπηρεσία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Η ενήλικη ζωή μου συμβαδίζει με το δήμο μας. Υπηρέτησα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα επί 24 ολόκληρα χρόνια το δήμο μας και τους κατοίκους αυτής της πόλης. Υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση όλους τους δημάρχους για το καλό της πόλης. Και πέρασα σχεδόν από όλες τις διοικητικές θέσεις του δήμου μας. Τόσο στον πρώην δήμο Κηφισιάς, όσο και στο σύγχρονο ενοποιημένο δήμο Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης. Η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια και η συνεπής παρουσία μου στα δημοτικά δρώμενα αποτελούν το φωτεινό μου οδηγό της επανεκκίνησης στην πόλη μας».

Κλείνοντας την ομιλία του και υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε  τους δημότες, «από σήμερα και μέχρι και τις 26 Μαίου, να πατήσουμε όλοι μαζί το κουμπί της επανεκκίνησης. Για την επανεκκίνηση της Κηφισιάς, για την επανεκκίνηση της Ν.Ερυθραίας, για την επανεκκίνηση της Εκάλης».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι πρώην Υπουργοί Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Γιάννης Παπαθανασίου και νυν υποψήφιος στον Β.Τομέα με την ΝΔ, η τ.Βουλευτής Ραχήλ Μακρή, ο Πρόεδρος της β4 ΝΟΔΕ ΝΔ κος Σπύρος Αβραμάκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ της ΝΔ κ. ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, Σίσσυ ΓΚΊΚΑ μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαριάνθη Καφετζή μέλος ΠΕ ΝΔ και υποψήφια Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα , όπως και οι αντίστοιχοι συνυποψήφιοι με τη ΝΔ, Κωστόπουλος Νίκος, Καλαντζάκου Ιωάννα, Ξυπολυτάς Βασίλης, Ρωμανός Νίκος, ο Υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα με την Ελληνική Λύση Μιχάλης Χριστοδουλίδης και Κολοβός Απόστολος με την Κίνηση Πολιτών-Δανειοληπτών , ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γ.Σγουρό Χάρης Μάνος, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον Γιώργο Πατούλη,κ.Σπηλιωτοπούλου Βάσω ΔΣ Κηφισιάς ,Σαντοριναίος Νίκος,Ψυχόπαιδας Λεωνίδας,Κεχρής Γιάννης,Κεφαλογιάννη Λουκία καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων κα Σάγια Τσαουσίδου και ο Συγγραφέας-Φιλόσοφος Βλάσης Ρασιάς.

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα»: ΟΙ 51 ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Για την επιλογή των 51 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν το συνδυασμό  «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα» ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο συνδυασμός του αποτελείται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και από μια πλειάδα φρέσκων, άξιων, άφθαρτων προσώπων και επιτυχημένων επαγγελματιών από όλες τις γειτονιές της πόλης.

Η επιλογή των σωστών συνεργατών είναι πολύ σημαντική για να φτάσει κανείς στην κορυφή – επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος – επικαλούμενος το ταλέντο του Αριστοτέλη Ωνάση ενώ για τα χαρακτηριστικά του ηγέτη επικαλέστηκε τη φράση του Αμερικανού Προέδρου Τζον Κουίνσι ΄Ανταμς: «Αν οι πράξεις σου εμπνέουν τους άλλους να ονειρεύονται, να μαθαίνουν να πράττουν περισσότερα και να προοδεύουν τότε είσαι ηγέτης».

Συγκεκριμένα οι 51 ΠΡΩΤΟΙ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα» που παρουσίασε χτες ο κ. Παπαδόπουλος είναι:

Αθανασιάδης Γιώργος, έμπορος, Ανδριτσοπούλου Σοφία, ιδιωτικός υπάλληλος, Αντωνόπουλος Αχιλλέας, ΄εμπορος, Αποστόλου Θεοχάρης, δικηγόρος, Ασημακοπούλου Ισμήνη, στέλεχος τουρισμού, ΄Ασπρος Σταύρος, δικηγόρος, Βασιλείου Ιωάννα-Τζιάννα, γεωλόγος, Βεζαλής Αλέξανδρος, ιατρός, Βλάχου Αγγελής, πολιτικός επιστήμονας, Γεροντάκης Ιωάννης, ανθοπώλης, Γεωργιάδου Μαρία, ηθοποιός-σεναριογράφος, Γιάκαλου Βέρα, ιδιωτική υπάλληλος, Γιόρτσιος Σπυρίδων, πολιτικός μηχανικός, Δημητριάδης Αλέξανδρος Ασφαλιστικός σύμβουλος,Δημόπουλος Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος, Ζιούβα Ισμήνη, συνταξιούχος τραπεζικός, Θρασυβουλίδου Μάρα, ηθοποιός-σοπράνο, Καραβατάκης Παράσχος, αρχιτέκτων, Καραγιώργου Ιωάννα, ιδιωτική υπάλληλος, Κατσιούπας Βασίλης, μεσίτης ακινήτων, Κλαβάνη Ανδριανή, υπεύθυνη σχολής χορού, Κοκκινάκης Κρίτων, δικηγόρος, Κοντιζάς Ελευθέριος, ιδιωτικός υπάλληλος, Κοτζακουλάκη-Καραθανάση Ειρήνη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Κουβής Νικόλαος, ιστορικός ερευνητής, Κούκλη Ευτυχία, ιατρός, Κουσκούς Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, Λαχανάς Χρήστος, καθηγητής φυσικής αγωγής, Λιάπη Μαρία, πολιτικός μηχανικός, Μακράκης Δημήτρης, πολιτικός μηχανικός, Μάμαλος Αθανάσιος, πολιτικός μηχανικός, Μαρκεσίνης Εμμανουήλ, μηχανολόγος-μηχανικός, Μαρούδας Ιωάννης, απόστρατος αξιωματικός, Μηναδάκης Ζαχαρίας, ιδιωτικός υπάλληλος, Μητακάκη Ισαβέλλα, marketing manager, Μίχος Ιάσων-Θεόδωρος, νομικός, Μπαλιούσης Ηλίας, υπάλληλος ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ, Μυρσαλιώτου Φλώρα, εκπαιδευτικός-εργασιακή ψυχολόγος, Νικολάκης Γεώργιος, ιατρός, Παπαγιανακόπουλος Νικόλαος, πολιτικός μηχανικός, Παρδάλη ΄Αννα, παιδίατρος, Πάτσης Χάρης, συγγραφέας-εκδότης, Σούλτου Αναστασία, συνταξιούχος, Σπύρου Σπυρούλα, εκπαιδευτικός, Σταθάκης Γεώργιος, αυτοκινητιστής, Στρυφτός Χρήστος, φοιτητής ιστορίας, Σφαέλος Παναγιώτης, δημοσιογράφος-διδάκτωρ νομικής, Χατζηγεωργίου Ζαμπέτα-Μπέτυ, graph designer, Χατζηγεωργίου Μιχαήλ, συνταξιούχος δημοσιογράφος, Χατζηνούσιος Αχχιλέας, αυτοκινητιστής.

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ τώρα» που παρουσίασε χτες ο  υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας-Εκάλης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είναι:

  1. ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ – ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Περιλαμβάνει:

Ανανέωση και ενίσχυση του στόλου αποκομιδής των απορριμμάτων.

Μελέτη για τον προσδιορισμό του κόστους αποκομιδής ανά τόνο των απορριμμάτων και ανά κατηγορία (οικιακά, κηπαία, ογκώδη).

Δυνητικά ενίσχυση του έργου της καθαριότητας με ΣΔΙΤ.

Εφαρμογή κανονισμού καθαριότητας (ο ρυπαίνων πληρώνει).

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερο και οικονομικότερο φως. Περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες led με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας έως 85%.

Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτιστικών ηλιακών συστημάτων για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ειδικά συνεργεία αποκατάστασης του οδικού δικτύου και συνεχής συντήρησή του.

Προσπάθεια ασφαλτόστρωσης όλων των μη ασφαλτοστρωμένων δρόμων.

Διάνοιξη νέων οδών.

ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Συνεργασία με αποκεντρωμένη Διοίκηση για ολοκλήρωση των μελετών αντιπλημμυρικών έργων που θα ανακουφίσουν τις πολυπαθείς περιοχές της Κηφισιάς (όπως Γορτυνίας, Αδαμών, Καραϊσκάκη, Μορτερό κλπ).

΄Αμεση ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΜΠΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Συνολική μελέτη αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών ζητημάτων σε όλο το δήμο και αποφυγή αντιμετώπισής του με αποσπασμένα τμήματα.

Αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας στα εκτός βασικού οδικού δικτύου, τμήματα της πόλης.

Εφαρμογή έξυπνων συστημάτων στάθμευσης των οχημάτων για ομαλή κυκλοφορία, όπως σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σχέδιο ιδιωτικής φύλαξης της πόλης σε κάθε συνοικία. Δεν περιμένουμε πλέον μόνο την Αστυνομία.

΄Αμεση εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας για θωράκιση της ζωής και των περιουσιών μας από κάθε ακραία και έκτακτη μορφή καιρικών συνθηκών καθώς και ειδικό σχέδιο πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Απελευθέρωση των πεζοδρομίων από εμπόδια και άμεση προσπέλασή τους από τους πεζούς.

 ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ

΄Αμεση σήμανση των οδών με το επιτυχημένο πρόγραμμα του παρελθόντος (ταχύτητα και εξοικονόμηση πόρων).

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΓΕΙΑ

Ενίσχυση υπαρχόντων και δημιουργία νέων δομών υγείας

Αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Ερυθρού Σταυρού στην οδό Γεωργαντά  για στήριξη της κοινωνικής μέριμνας και λειτουργία συντονιστικής δομής.

ΜΕΡΙΜΝΑ

Ψυχική υγεία (τηλεφωνική στήριξη για ασθενείς ομάδες, ΑΜΕΑ (προσπέλαση της πόλης και στάθμευση των ΑΜΕΑ , επιβράβευση των ιδιωτών που θα δημιουργήσουν στους χώρους τους προσπέλαση για ΑΜΕΑ).

Ενίσχυση μέριμνας για την 3η ηλικία

Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου, ενίσχυση των νοσηλευτικών υπηρεσιών όχι μόνο των κοινωνικών (όπως π.χ. ασθενοφόρο).

 

  1. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ για τις ανάγκες, λόγω κρίσης, αύξησης των μαθητών στα δημόσια σχολεία.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΑΥΛΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΙΔΡΥΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Fund Drive), σε εισαχθέντες εκτός Αθηνών ασθενών οικονομικά οικογενειών δημοτών μας.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ όλων των σχολικών μονάδων.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ αν επιτραπεί συνταγματικά στο Δήμο.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (δημιουργία HUB)

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

  1. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ στο τρίγωνο Φραγκοπούλου και ίδρυση νέων αθλητικών υποδομών ώστε να αποσυμφορηθεί η αθλητική δραστηριότητα των Σωματείων και των Δημοτών.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ EXTREME SPORTS, BEACH SOCCER ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ EVENTS με τη συνεργασία διοργανωτικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

 

  1. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ.

 ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ.

 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ για το δήμο σε κεντρικά σημεία.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ

 ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ και του ΚΕΜΜΕ

 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΠΠΩΝ

 

  1. ΔΗΜΟΣ

 

ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ Διατήρηση και θεσμική προστασία των υπαρχόντων χρήσεων γης

ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ  Προσπάθεια για την λειτουργία ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Αυστηρός έλεγχος της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και των κανονιστικών αποφάσεων του δήμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  Εφαρμογή πολιτικής εξοικονόμησης πόρων και ορθολογικοποίησης δαπανών σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου με συγκεκριμένα προγράμματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και η κατάργηση των πολυδάπανων πολιτιστικών εκδηλώσεων με αντίστοιχη ενίσχυση φιλανθρωπικών δράσεων.

  1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ (αφού υπάρχουν περιαστικά δάση στην δημοτική επικράτεια).

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΠΛΕ ΚΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ σε καίριες θέσεις του δήμου σε όλες τις δημοτικές ενότητες και εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιωτικούς κάδους που θα προμηθεύσει ο δήμος σε κάθε νοικοκυριό ώστε να γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή. Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει η εικόνα και η γενικότερη αισθητική της πόλης σχετικά με την καθαριότητα.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ σε συνεργασία με τους σχετικούς φορείς.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΩΝ (BENEFITS όπως μείωση δημοτικών τελών) στους πολίτες που εφαρμόζουν αποτελεσματικά τα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (επιδότηση από το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση εν δήμω».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ από τα κηπαία απορρίμματα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίησή τους ώστε να συντελέσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και να υπάρχει ανταποδοτικό τέλος του δημότη.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΄Ιδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων, δημοτικό κτηνιατρείο, παροχή κινήτρων σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα.

 

 

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ για τη σύνδεση της απασχόλησης των τοπικών επιχειρήσεων με δημότες του δήμου  μας με στόχο τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση της μετακίνησης και όλα τα λοιπά οφέλη.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ με δράσεις και ειδικό γραφείο ώστε να γίνει ο Δήμος Κηφισιάς brand name, κέντρο συνεδριακού τουρισμού, ιατρικών συνεδρίων. Προβολή της πόλης με τη συνεργασία και συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εκπονείται ειδικό πρόγραμμα ανά Δημοτική Ενότητα το οποίο θα επικοινωνηθεί στις κατά τόπο επόμενες δράσεις του Συνδυασμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας