Έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς -Συνέντευξη Τύπου Γ. Θωμάκου και Γ. Παπαδόπουλου

0
Γ. Παπαδόπουλος “Αισθάνομαι πολύ περήφανος γιατί αυτός ο θεσμός είναι συνυφασμένος με την ιστορία της πόλης μας. Θέλουμε και οι νέοι να έρθουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Ανθοκομική”

57 περίπτερα στολισμένα με κάθε είδους άνθη και φυτά θα περιμένουν τους επισκέπτες από την Παρασκευή 7 Μαΐου να τα θαυμάσουν με όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας σε πλήρη εφαρμογή. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους του Τύπου ο Δήμαρχος Κηφισιάς κος Γ. Θωμάκος και ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης κος Γ. Παπαδόπουλος ανέπτυξαν το σχεδιασμό και τους στόχους της φετινής διοργάνωσης που αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό της πόλης.

Ακόμα και μέσα στις δυο χρονιές της πανδημίας, καθώς πέρσι για πρώτη φορά η Έκθεση κλήθηκε να λειτουργήσει κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας, και τα κατάφερε άψογα, για άλλη μια φορά το στοίχημα των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί με απόλυτη  ασφάλεια και να ικανοποιήσει τους επισκέπτες. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος  κος Γ. Θωμάκος «αγωνιστήκαμε για να μην διακοπεί η συνέχεια του ιστορικού αυτού θεσμού ο οποίος αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και για τους επόμενους», και οι προσπάθειες ευοδώθηκαν καθώς μέσα στην πανδημία η Ανθοκομική συνέχισε αδιάληπτα την ιστορική πορεία της. Παράλληλα ο κος Γ. Θωμάκος ανέφερε και ένα στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργείου με τους εμπειρογνώμονες οι οποίοι έκριναν ότι το περσινό παράδειγμα όπου όλα λειτούργησαν υποδειγματικά  και δεν συνδέθηκε κανένα κρούσμα με την Έκθεση κατά τους ελέγχους, ήταν αυτό που έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για την φετινή διοργάνωση και μάλιστα από τον Μάϊο.

Ο κος Δήμαρχος στάθηκε και στο γεγονός πως η Ανθοκομική Έκθεση κάθε χρόνο στηρίζει και ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή, με δεκάδες παραγωγούς φυτών, και καλλιεργητές να προωθούν το τοπικό προϊόν. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη περιβαλλοντική καταστροφή με τα αμέτρητα δέντρα που έπεσαν εξαιτίας της μεγάλης καταστροφικής κακοκαιρίας του Φεβρουαρίου και τόνισε πως η φετινή Ανθοκομική Έκθεση δίνει και το μήνυμα της αναγέννησης για ένα σύγχρονο αστικό πράσινο.

Με φρέσκιες ιδέες, όραμα και πολύ όρεξη για δουλειά ο νέος Πρόεδρος κος Γ. Παπαδόπουλος μίλησε για το θέμα της φετινή Έκθεσης που είναι αφιερωμένο στα διακόσια χρόνια από την παλιγγενεσία και θα έχει τίτλο «200 Χρόνια τα λουλούδια ανθίζουν ελεύθερα», έναν συμβολικό τίτλο που αποδίδει φόρο τιμής στην ιστορική επέτειο αλλά παράλληλα στέλνει και τα μηνύματα της αισιοδοξίας, της άνοιξης, της ανθοφορίας και της ελευθερίας, σε μια εποχή που το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.  Δυναμικός, εργατικός και αεικίνητος ο κος Γ. Παπαδόπουλος τόνισε πως στόχος της φετινής διοργάνωσης ανάμεσα στα άλλα είναι και η προσέλκυση των νέων και δήλωσε πως «θέλουμε τους νέους να έρθουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το θεσμό». Γι’ αυτό το λόγο έχει δοθεί και έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διαδικτυακά μηνύματα απευθυνόμενα στους νέους.

Ακόμα ευχαρίστησε τους φετινούς χορηγούς, τις επιχειρήσεις που στήριξαν το θεσμό περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά καθώς τριπλασίασαν τα έσοδα από τις χορηγίες.

Παράλληλα το δεύτερο θέμα της Έκθεσης θα είναι «Κήποι του κόσμου» . Κήποι από εννέα χώρες με αντιπροσωπευτικά φυτά θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες. Μάλιστα οι χώρες αυτές είναι οι χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στην κηποτεχνία, γεγονός που αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για την φετινή διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα προβάλλεται μια διαδικτυακή συναυλία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την επανάσταση, βιντεάκια για τους νέους με συμβουλές για τους κήπους, παρουσίαση της έκθεσης και των 9 κήπων του κόσμου για όποιον δεν καταφέρει να τα θαυμάσει με φυσική παρουσία.

Ξεχωριστή ημέρα για την διοργάνωση θα αποτελέσει και η Κυριακή 9 Μαΐου, Γιορτή της Μητέρας, όπως και η διοργάνωση του Ράλι Αντίκας. Το λόγο κατά τη συνέντευξη πήρε και η κα Ε. Κατσίκα αρχιτέκτονας τοπίου η οποία κάλεσε κι εκείνη τον κόσμο να επισκεφθεί τους 9 κήπους του κόσμου, να θαυμάσει από κοντά τα σπάνια φυτά και να εμπνευστεί παίρνοντας ιδέες για τους δικούς τους κήπους.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας