«Κοινωνική συνοχή και εθνική αξιοπρέπεια» το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλου στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης

0

Σε θερμή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλου και παρουσία εκπροσώπων του κλήρου, Δημάρχων και φορέων της αυτοδιοίκησης έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στο Επισκοπείο της στην Κηφισιά.

Αφού ευλόγησε την πίτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλος έδωσε τα πρώτα κομμάτια της πίτας στο Δήμαρχο Κηφισιάς κο Γ. Θωμάκο και τους Δημάρχους των όμορων περιοχών Αμαρουσίου κο Γ. Πατούλη, Πεύκης κο Τ. Μαυρίδη, Μεταμόρφωσης κο Μ. Καρπέτα καθώς στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κο Γ. Καραμέρο. Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε σε τοπικό εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο να έχουμε μια ειρηνική χρονιά χωρίς αναταράξεις και συγκρούσεις για να μπορέσει να έρθει και η ανάπτυξη και η ευημερία και συγκεκριμένα ευχήθηκε να έχουμε το νέο έτος «κοινωνική συνοχή και εθνική αξιοπρέπεια».

Καθώς στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί υποψήφιοι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ.κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που έχει εως τώρα με όλους. Παράλληλα σημείωσε πως είναι υπέρμαχος ο καθένας να υπηρετεί από το δικό του ρόλο τον κόσμο, οι θεσμοί να συνυπάρχουν ειρηνικά, να πορεύονται παράλληλα και όχι να συμπλέκονται και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι υπηρετούμε τον άνθρωπο. Εμείς τον λέμε πιστό, εσείς δημότη, το κράτος πολίτη. Εύχομαι να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές η καλή συνεργασία με όλους σας».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Γ. Πατούλης, ευχήθηκε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη «καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία, πίστη, ελπίδα και μακροημέρευση στο πολυσήμαντο έργο του», και τον ευχαρίστησε για την πολύχρονη αγαστή και στενή συνεργασία τους. Ομοίως τις ευχές τους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εξέφρασαν όλοι οι παριστάμενοι παραλαμβάνοντας το κομμάτι της πίτας.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο πρ. Δήμαρχος Κηφισιάς κος Ν. Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κος Λιανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κος Κ. Βλάχος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ Γ. Νικολαράκος και Α. Μακρής.

 

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας