Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους Εθελοντές του Μαραθώνιου της Αθήνας

0

Η  Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο του έτους Βικέλα για το Δήμο μας.

Για πρώτη φορά τιμήθηκαν όλοι εκείνοι οι εθελοντές που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την επιτυχή διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Δημήτριος Βικέλας, ο οποίος τιμάται αυτήν την χρονιά, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στη Βίλα Πρωτοπαπαδάκη. Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από τον θάνατό του. Μαζί με τον Πιερ Ντε Κουπερντέν ήταν από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896 και  πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 

Στο πλαίσιο του έτους 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Δημήτριο Βικέλα, ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, ολοκλήρωσε  τις εκδηλώσεις προς τιμήν του, με μία δράση  άμεσα συνδεδεμένη με τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό.

Πάνω από 300 εθελοντές που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού γεγονότος, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τιμήθηκαν από το Δήμο μας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Politia Tennis Club.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συνεχάρη θερμά τους εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η προσφορά τους συνδέεται με το σπουδαίο έργο του Δημητρίου Βικέλα για τον Αθλητισμό. Παράλληλα ο κύριος Θωμάκος αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού τονίζοντας πως οι εθελοντές λύνουν προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βοηθώντας ουσιαστικά σε πολλούς τομείς και δράσεις των Δήμων. Στην εκδήλωση εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του Δημάρχου Κηφισιάς προς τους εθελοντές εκ μέρους όλων και έγινε αναφορά στις πανάρχαιες ρίζες του εθελοντισμού στη χώρα μας, τόσο στον πολιτισμό όσο και στο ευ αγωνίζεσθε. 

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης πως στο Δήμο Κηφισιάς οι αθλητικές ομάδες βρίσκονται σε υψηλό αγωνιστικό  επίπεδο στα ομαδικά αθλήματα. Σε υψηλό επίπεδο επίσης βρίσκεται και ο κλασικός αθλητισμός με σημαντικές διακρίσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την προσφορά του Δημήτριου Βικέλα, το όνομα του οποίου φέρει το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών στον τομέα του Αθλητισμού.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δημήτριος Βικέλας Νικήτας Κόκκαλης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι Εθελοντές του Μαραθωνίου εργάζονται αφιλοκερδώς με μοναδικό κίνητρο την χαρά της προσφοράς και της συμβολής στην επιτυχή έκβαση του Αγώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών  επαίνων στους συμμετέχοντες στον Αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Σίσσυ Παπασπύρου, μέλη του Νομικού Προσώπου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι από το ΣΕΓΑΣ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας