Ματαιώθηκαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα

0

 

Μετά την δήλωση 8 Παρατάξεων και την αποφασή τους να απέχουν από τις δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς που ήταν ορισμένες για το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία απότε και δεν πραγματοποιήθηκαν.

Σε επιστολή που είχαν αποστείλει νωρίτερα προς τον Δήμαρχο κο Γ. Θωμάκο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Σ. Ζαπάντη εξηγούσαν τους λόγους αυτής τους της απόφασης. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν πως το Δημοτικό Συμβούλιο «έχει αποκλίνει της Δημοκρατικής λειτουργίας του και αυτό αποβαίνει  σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας», επίσης υποστήριξαν πως «υπάρχει περιφρόνηση των διαδικασιών και των διατάξεων του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μας και οδηγεί στην κατάλυση της λειτουργίας του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου μας», ακόμα έκαναν λόγο για « επιλεκτική πληροφόρηση και τροφοδότηση με στοιχεία που παρουσιάζονται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σκοπίμως, πάντα την τελευταία στιγμή, κατά παράβαση κάθε νομοθετικής διάταξης και με αντικατάσταση των δεδομένων που έχουν ψηφιστεί στην Οικονομική και την Εκτελεστική Επιτροπή» και τέλος τόνισαν πως επικρατεί άρνηση της Διοίκησης για συνεργασία με τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Την επιστολή υπέγραφαν οι επικεφαλής των συνδυασμών κ.κ. «Ανθρωπιά Έργα Τιμιότητα Ιστορία» – Βασίλης Βάρσος, «Βήματα Μπρος»  – Παναγιώτης Κανακάκης, «Δημιουργία για την Κηφισιά»– Χρήστος Καλός, «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς» – Σάντυ Πατρινού, «Επανεκκίνηση Τώρα» – Γιώργος Παπαδόπουλος, «Μπροστά με Διαφάνεια» – Γιάννης Καπάτσος, «Πόλη Δύναμη» – Γιώργος Τσούλος, «+εργαζόμαστε για τη Πόλη της Καρδιάς μας» – Νίκος Χιωτάκης.

 

Σε απάντηση όλων αυτών ο Δήμαρχος κος Γ. Θωμάκος τόνισε πως «θα υπηρετήσω μαζί με όσους/ες επιθυμούν τη συνεργασία, το μήνυμα των δημοτικών εκλογών για περισσότερα και πιο γρήγορα έργα και υπηρεσίες»

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κου Γ. Θωμάκου έχει ως εξής ««Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Σήμερα Τετάρτη 27/11, τρεις (3) περίπου ώρες πριν την πιο σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2020 καθώς και άλλα πολύ σοβαρά θέματα (εργασιακά υπαλλήλων μας, ύδρευσης Νέας Ερυθραίας, αποχετευτικά, πυροπροστασία σχολείων κ.α.) οκτώ (8) Δημοτικές Παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στην Διοίκηση του Δήμου μας, μας ανακοίνωσαν με επιστολή που έχει δημοσιευθεί ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση.

Η απόφαση και στάση τους στέρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την απαιτούμενη απαρτία και οδήγησε σε ματαίωση των θεμάτων. Υπογραμμίζω ότι έχουν προηγηθεί με πρωτοβουλία μου τέσσερις (4) προσκλήσεις- συναντήσεις των αιρετών του Δήμου μας για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και κοινή προετοιμασία των μεγάλων θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού 2020. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρο Ζαπάντη την έκτακτη και επείγουσα σύγκλιση του για αύριο Πέμπτη 28/11 στις 19.00.

Εξακολουθώ, επί του παρόντος, να μη σχολιάζω δημόσια αυτές τις τακτικές, επειδή άλλωστε οι πολίτες μπορούν αβίαστα να συμπεράνουν. Επαναλαμβάνω ότι θα υπηρετήσω μαζί με όσους/ες επιθυμούν τη συνεργασία, το μήνυμα των δημοτικών εκλογών για περισσότερα και πιο γρήγορα έργα και υπηρεσίες. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι που ματαίωσαν τη σημερινή συνεδρίαση, δεν αποβλέπουν σε μια συνεχή διαταραχή και επιβράδυνση του έργου μας στον Δήμο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας