Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αισιόδοξα μηνύματα ζωής η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 29 Μαΐου

0

Γ. Θωμάκος  «Η φετινή Έκθεση θα είναι διαφορετική, αφαιρετική αλλά και ταυτόχρονα προσθετική ως προς το μεγαλείο και την τόλμη της»

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς νικάει το φόβο της υγειονομικής κρίσης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν τους επισκέπτες, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο, την Παρασκευή 29 Μαΐου. Με πολύ καλή προετοιμασία, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα, και με μια σειρά  από κανόνες και διαδικασίες ασφαλείας ενάντια στον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, η φετινή έκθεση θα φιλοξενήσει και πάλι παραγωγούς και εκθέτες σε 42 περίπτερα, σε πιο minimal ύφος αυτή τη φορά αλλά με την ίδια διάθεση φιλοξενίας και καλωσορίσματος του καλοκαιριού στο καταπράσινο και ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», ενώ θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου. Καθώς η διοργάνωση αυτή θα είναι από τις πρώτες πανελλαδικά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έξοδο από την καραντίνα έχει και υψηλό συμβολικό χαρακτήρα. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος κος Γ. Θωμάκος στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου μαζί με τον Πρόεδρο της Έκθεσης κο Γ. Παντελεάκη και τον Υπεύθυνο ασφαλείας κο  Γ. Περγαντή «Η Ανθοκομική Έκθεση νικάει τον φόβο και θα περάσει στην ιστορία. Η  εμβληματική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, φέτος θα είναι διαφορετική, αφαιρετική μεν, προσθετική όμως ως προς το μεγαλείο και την τόλμη της. Το ζητούμενο φέτος δεν είναι το πλήθος των επισκεπτών, αλλά η ήρεμη διεξαγωγή, με κανόνες και περιορισμούς. Ο συμβολισμός όμως είναι μεγάλος, η αισιοδοξία και ότι τελικά η ζωή νικά».

Συνεχίζοντας ο κος Δήμαρχος, αναφέρθηκε στην πορεία μέχρι την έγκριση της επαναλειτουργίας της Έκθεσης καθώς υπήρχε διάχυτη η ανησυχία από πολλούς ότι λόγω της πρόσφατης πανδημίας και των περιορισμών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο η επιστολή με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για να εξασφαλίσουν επισκέπτες, εκθέτες και προσωπικό που εστάλη από τον Δήμο Κηφισιάς καθώς και η επικοινωνία του κου Δημάρχου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Μ. Βορίδη και κατ΄επέκταση και με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη και τον Υπουργό κο Χαρδαλιά συνετέλεσαν ώστε τελικά η επιτροπή που απαρτίζεται από 21 επιστήμονες, καθηγητές και λοιμωξιολόγους να αποφανθεί θετικά ως προς το άνοιγμα της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης.

Κλείνοντας ο κος Γ. Θωμάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή της Έκθεσης στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ ενημέρωσε πως τα εγκαίνια τα οποία δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα πραγματοποιηθούν λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών, θα τελέσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος και ο Υπουργός κος Μ. Βορίδης.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης κος Γ. Παντελεάκης ευχαρίστησε αρχικά τον κο Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και για τη στήριξη με όλες τις δυνάμεις του Δήμου ώστε να υλοποιηθεί άψογα και αυτή  διοργάνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και τους εργαζόμενους του Δήμου καθώς και τους δεκάδες εκθέτες που κάθε χρόνο στηρίζουν αυτόν το θεσμό. Μάλιστα ο κος Γ. Παντελεάκης και όλο το επιτελείο της φετινής ξεχωριστής  Έκθεσης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών , αναγνωρίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων καθηγητών, όπως και όσοι στελέχωσαν τις μονάδες εντατικής και θεραπείας στα νοσοκομεία αναφοράς, είναι καλεσμένοι στην Έκθεση με σκοπό να τους προσφερθεί ένα μικρό συμβολικό δώρο, άνθη ου θα ομορφύνουν το μπαλκόνι ή την αυλή τους ως ένα μικρό ευχαριστώ για όσα έκαναν και όπως υπογράμμισε ο κος Γ. Παντελεάκης «εξ αιτίας αυτών των ανθρώπων μπορούμε εμείς σήμερα να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και η χώρα μας να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Μας κάνουν να νιώθουμε σήμερα υπερήφανοι, να έχουμε την υγείας μας, τους γονείς μας, αυτούς που αγαπάμε. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που άνθισαν την ψυχή μας θέλουμε να τους καλέσουμε στην 66η Ανθοκομική Έκθεση. Να τους κάνουμε δώρο ό,τι λουλούδια, ό,τι φυτά θέλουν. Να ομορφύνουμε τα μπαλκόνια και τους κήπους τους, όπως αυτοί ομόρφυναν τις ζωές μας». Ο κος Γ. Παντελεάκης αναφέρθηκε ακόμα στις εργασίες  αναβάθμισης του Άλσους όπως η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου υπογειοποίησης των καλωδιώσεων καθώς και άλλες εργασίες που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης ωστόσο προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά. Επίσης έχουν τοποθετηθεί καλαίσθητοί κάδοι ανακύκλωσης ενώ αυξήθηκαν οι καθιστικοί χώροι με την προσθήκη 20 νέων παγκακίων και κλείνοντας ο κος Γ. Παντελεάκης τόνισε πως «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για μία διαφορετική αλλά πάντα όμορφη Ανθοκομική Έκθεση. Βασικό μέλημα μας  είναι η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των παραγωγών και για αυτό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

    Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στα μέτρα ασφαλείας που θα διαφυλάξουν την υγεία επισκεπτών και συμμετεχόντων. Όπως τονίστηκε οι οδηγίες του ΕΟΔΥ θα τηρηθούν κατά γράμμα, θα κρατηθούν αποστάσεις ανάμεσα στα περίπτερα γι’ αυτό άλλωστε και ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές, θα τηρηθεί μια φορά κίνησης στα μονοπάτια, συγκεκριμένες είσοδοι και έξοδοι ενώ σε περισσότερα από 70 σημεία θα υπάρχουν απολυμαντικά για τα χέρια.

Πιο συγκεκριμένος στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ήταν ο Υπεύθυνος ασφαλείας τα φετινής Έκθεσης κος Γ. Περγαντής, ένας άνθρωπος εξειδικευμένος και με μεγάλη πείρα σ΄ αυτόν τον τομέα ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα όπως Ελεγχόμενη είσοδος με διατήρηση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους.

  • Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών το 1,5 μέτρο.
  • Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών.
  • Είσοδος και έξοδος του κοινού από το άλσος από διαφορετικές θύρες.
  • 70 σημεία με αντισηπτικά.
  • Καθημερινή απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κ.α.) εντός του άλσους και περιμετρικά εξωτερικά.
  • Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των περιπτέρων.
  • Παρουσία γιατρού και διαθεσιμότητα αναρρωτηρίου και χώρου απομόνωσης.
  • Δειγματοληπτική θερμομέτρηση.
  • Εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Τέλος σημειώνεται πως το εισιτήριο της φετινής έκθεσης είναι μειωμένο στο 1 ευρώ καθώς δεν θα υπάρξουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καιρού επιτρέποντος, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συναυλία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας