Μεγάλη προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Κηφισιάς

0

Μεγάλη ανταπόκριση και προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών,  πολιτών κι υπαλλήλων του Δήμου Κηφισιάς, συγκέντρωσε η εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσαν η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» μετά και την έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας του «Covid-19», έχουν μειωθεί δραματικά. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο ΚΕΜΜΕ της Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που έδωσαν αίμα, αλλά και αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να δώσουν, αλλά προσήλθαν στο ΚΕΜΜΕ. Οι στόχοι της αιμοδοσίας καλύφθηκαν και ξεπεράστηκαν. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους που προσφέρουν ζωή, στους συνανθρώπους μας».

Το μήνυμα ανθρωπιάς, που μεταδόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού COVID-19 είχε τέτοια ανταπόκριση που οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους,  ξεπέρασαν τους 150, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της αιμοδοσίας και δύο ώρες μετά την προκαθορισμένη.

Από τους 112 εθελοντές  αιμοδότες που εξετάστηκαν από τους ιατρούς, συλλέχθηκαν 77 μονάδες  αίμα και τους ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.

Η αιμοδοσία έγινε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19. Είχαν  ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των αιμοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών.

Το Δ.Σ. της Κοινωνικής Μέριμνας και η Πρόεδρος κα Κατερίνα Καραλή ευχαριστούν όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας