Μηνυτήρια αναφορά για τις ζημιές κατά τη διάρκεια κατάληψης σε σχολικό συγκρότημα

0

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι προτίθεται να υποβάλει Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, εναντίον όσων προκάλεσαν ζημιές και φθορές κατά τη διάρκεια κατάληψης στο 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς.

Η έλλειψη σεβασμού στη Δημόσια περιουσία προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή και την Εκπαιδευτική Κοινότητα.  Η κοινωνική ανευθυνότητα ή εκδικητικότητα απ’ όπου και αν προέρχεται, εάν δεν θεραπεύεται πρέπει να τιμωρείται.

Μετά τη λήξη της κατάληψης ο Δήμος μας, προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, αλλά και στην απολύμανση του σχολικού κτηρίου. Στο σχολικό συγκρότημα είχε σημειωθεί καταστροφή υποδομών- εξοπλισμού (σπασμένα θρανία, ντουλάπες,  καρέκλες, τζάμια κ.α.), υλικού του σχολείου (στην αίθουσα των καθηγητών ήταν καμένα δημόσια έγγραφα), βανδαλισμός του κυλικείου, ενώ στους χώρους του σχολείου υπήρχαν γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια.

 Τα σχολεία και ο εξοπλισμός τους ανήκουν σε όλους τους πολίτες και τον Ελληνικό Λαό. Ο Δήμος χορηγεί τις δαπάνες για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους και το κάνει με σεβασμό και αγάπη.

Ο Δήμος καλεί επίσης οποιοδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό με τις φθορές και τις ζημιές που σημειώθηκαν στο σχολείο να συνεργαστεί και να το καταθέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας