Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων του προγράμματος Urban GreenUP

0

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων του προγράμματος  Urban GreenUP

Ο Δήμος Κηφισιάς προσκαλέστηκε να συμμετάσχει ως μέλος του δικτύου των πόλεων του προγράμματος Urban GreenUP, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης για την καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» H2020-SCC-NBS-2stage-2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του θέματος SCC02-2016-2017 «Παρουσίαση καινοτόμων λύσεων στις πόλεις βασισμένων στη φύση». Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η αναπαραγωγή NBS -natural based solutions – λύσεων βασισμένων στη φύση για έναν αστικό σχεδιασμό βασισμένο στο πράσινο.

Οκτώ πόλεις από όλο τον κόσμο από κοινού θα  αναπτύξουν και θα δημιουργήσουν «πράσινα» αστικά σχέδια με στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων και του αέρα καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας στις πόλεις μέσω καινοτόμων λύσεων βασισμένων στην φύση.

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο δίκτυο των πόλεων του προγράμματος  Urban GreenUP.Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος επισημαίνει: «Το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ατζέντας- και όχι άδικα. Μας απασχολεί και εμάς σε τοπικό επίπεδο και προσπαθούμε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Δήμου και αστικής δομής που να μπορεί να υποστηρίξει τις ανθρώπινες ασχολίες χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Η Κηφισιά μετά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs , προσκαλέστηκε και θα συμμετάσχει ως μέλος του δικτύου των πόλεων του πρόγραμμα URBAN GreenUP. Θέλουμε η πόλη μας να αποτελέσει ένα παράδειγμα ήπιας ανάπτυξης που να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες αειφόρας ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δράσεις επίδειξης μεγάλης κλίμακας των Λύσεων με Βάση την Φύση – NBS (Naturebased Solutions) που αναπτύχθηκαν στις πόλεις Βαγιαδολίδ (Ισπανία), Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο) και Σμύρνη (Τουρκία). Στις δράσεις συμμετέχουν και οι πόλεις Ludwigsburg (Γερμανία), Μάντοβα (Ιταλία), Μεντεγίν (Κολομβία), Chengdu (Κίνα) και Quy Nhon (Βιετνάμ).Η συμμετοχή στο δίκτυο των πόλεων του προγράμματος και ο συντονισμός γίνεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρο Ζαπάντη.Ο κύριος Ζαπάντης δήλωσε για το πρόγραμμα: “Για μία ακόμη φορά η Κηφισιά, κατόπιν συντονισμένων δράσεων της διοίκησης του Δήμου, επιλέχθηκε από την Ευρωπαική Ένωση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα καινοτομίας και υψηλής τεχνογνωσίας. Η Κηφισιά μαζί με πόλεις από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν και θα ανταλλάξουν γνώσεις για να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν καινοτόμες λύσεις Αναγεννησιακού Αστικού Σχεδιασμού βασισμένες στη φύση. Οι μελετητικές προτάσεις και οι δράσεις που θα προκύψουν θα υιοθετηθούν από την Commission για τον σχεδιασμό της Ευρώπης του αύριο.”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας