Περιπολίες – δράση επιτήρησης ευπαθών δασικών εκτάσεων στο Δήμο Κηφισιάς

0

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για την Περιφέρεια Αττικής. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή.

Συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης δασικών εκτάσεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς στις οποίες συμμετέχουν και οι Πρόσκοποι της Κηφισιάς.

Οι ομάδες πυρασφάλειας πραγματοποιούν βάρδιες επιτήρησης στο Δάσος Φασίδερι, στο Οικολογικό Πάρκο και στη δασική έκταση στο Κεφαλάρι.

Τις βραδινές ώρες πραγματοποιούνται περιπολίες της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας του Δήμου Κηφισιάς με επίκεντρο τη δασική έκταση στο Κεφαλάρι.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση και άλση.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Επικοινωνία: Δημαρχείο Κηφισιάς τηλέφωνο 2132007100.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας