Ενδιαφέρουσα συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό, το Ασφαλιστικό, τα “κόκκινα” δάνεια και τις κατασχέσεις

0

Ενδιαφέρουσα συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό, το Ασφαλιστικό, τα “κόκκινα” δάνεια και τις κατασχέσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση και συζήτηση σε θέματα αιχμής όπως  τo συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, τα “κόκκινα” δάνεια, οι κατασχέσεις, η ρύθμιση οφειλών, το Κοινωνικό Μέρισμα και  τα φορολογικά θέματα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Κηφισιάς. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» με ομιλητές τους:  Αλέξη Μητρόπουλο, Όλια Νικολοπούλου,  Γιώργο Ρωμανιά και  Γιώργο Χριστόπουλο.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε σύντομο χαιρετισμό του  ευχαρίστησε τους ειδικευμένους επιστήμονες για την συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο. Αναφέρθηκε στους μνημονιακούς νόμους οι οποίοι  επέβαλαν  στους Δήμους να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα  ακόμα και για οφειλές μικρών ποσών. Ενημέρωσε τους πολίτες ότι ο  Δήμος Κηφισιάς μέσω των κοινωνικών δομών του υποστηρίζει καθημερινά 300 συμπολίτες μας προσφέροντας τους φαγητό μέσω των Συσσιτίων. Επίσης 800 άτομα υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Επεσήμανε επίσης ότι νεόπτωχοι που πιέζονται οικονομικά  βρίσκονται και στα βόρεια προάστια καθώς η κρίση έχει χτυπήσει όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος.

Ακολούθησαν οι αναλύσεις της  Όλιας Νικολοπούλου – Δικηγόρου με  εξειδίκευση σε εργατικά θέματα, για το δυσάρεστο και επίκαιρο θέμα των κατασχέσεων, του βαθύ γνώστη του Ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά για τις συνεχείς τροποποιήσεις του νόμου Κατρούγκαλου στο κομμάτι της κοινωνικής ασφάλειας, του Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Πρόεδρου της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.) Αλέξη Μητρόπουλου για θέματα που αφορούν στους συνταξιούχους και του Οικονομολόγου, Φοροτεχνικού και συγγραφέα φορολογικών βοηθημάτων – τέως Καθηγητή ΤΕΙ Γιώργου Χριστόπουλου για την μετά μνημονίων εποχή και την ανάγκη χάραξης και υλοποίησης μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Μετά το πέρας των εξειδικευμένων αναλύσεων και τοποθετήσεων εκ μέρους των επιστημόνων ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με απόψεις των δημοτών και προσκεκλημένων και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε θέματα που απασχολούσαν τους δημότες.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο  Πρώην Αντιπρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, η Δημοσιογράφος Σοφία Μύτιλη, ο Ορκωτός Ελεγκτής Δημήτρης Δημητρίου, ο Φοροτεχνικός Χρήστος Κρίγκας καθώς και Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Κηφισιάς κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας