Ενθουσιασμός και ισχυρό μήνυμα Νίκης στην παρουσίαση του Συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ –ΕΚΑΛΗΣ»

0

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Θωμάκο

Στην καρδιά της Κηφισιάς, δίπλα από το Μουσείο Δροσίνη στη μεγαλύτερη αίθουσα κινηματογράφου στον Δήμο μας πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. Ο Συνδυασμός του «Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς -Νέας Ερυθραίας- Εκάλης», με Δύναμη Ελπίδας, εμπλουτισμένος και ανανεωμένος διεκδικεί για δεύτερη θητεία τη Διοίκηση του Δήμου με Δημόσιο Ήθος.

Ο Γ. Θωμάκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε μια περιοχή με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους πολίτες, καθώς με την αποφασιστική παρέμβαση της Διοίκησής του, σώθηκε η παραδοσιακή της φυσιογνωμία. Δε μετατράπηκε το κέντρο της Κηφισιάς σε απέραντο διασκεδαστήριο, σουβλακούπολη και μπαρούπολη.

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του κινηματογράφου ενώ πλημμυρίδα κόσμου κατέκλυσε την οδό Δροσίνη. Μαζικά οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιώργου Θωμάκου δηλώνοντας με την παρουσία τους την επιδοκιμασία στο έργο του και τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Στη διάρκεια της πρώτης θητείας της Δημοτικής Αρχής, έγινε αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σημαντικά έργα σχεδιάστηκαν, ολοκληρώθηκαν ή δημοπρατούνται, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα με προτεραιότητα τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Δήμου με Καινοτομίες.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2015-2019. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
• Ολοκλήρωση διαγωνισμού υπηρεσιών Ασφάλειας (πέντε περιπολικά και πεζοί φρουροί).
• 58 Διαγωνισμοί έργων. Κάθε χρόνο δημοπρατούνται εργασίες ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού, διανοίξεων.
• Τριπλασιασμός Ταμειακών Διαθεσίμων.
• Πρωτοφανείς ετήσιες μειώσεις Δημοτικών Τελών.
• Εργολαβίες στα Σχολεία, τρεις (3) νέοι Παιδικοί Σταθμοί.
• Πιστοποιήσεις και επισκευές Παιδικών χαρών- Παιδική χαρά ΑΜΕΑ.
• Επέκταση «Πρασίνου». Δενδροφυτεύσεις.
• Αναβάθμιση Αθλητικών εγκαταστάσεων.
• Νέα δίκτυα αποχέτευσης σε Αδάμες (13.700μ.) κι Εκάλη (9.336μ.)
• Αύξηση εργαζομένων στην καθαριότητα, νέος εξοπλισμός και διανομή νέων κάδων.
• Αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων (Νάρκισσος, Αλάσκα, Βίλα Μιχλ, Βίλα Μπότση κ.α.).
• Ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου (portal κι εφαρμογές).
• Τοπική Δημοκρατία: Συνοικιακές Συνελεύσεις, Συνοικιακά Συμβούλια, Συμμετοχικός Προϋπολογισμός.
• Κοινωνική Αλληλεγγύη, βελτιώσεις Δομών.
• Διάσωση του Εμπορικού και Παραδοσιακού Κέντρου.
• Αντικατάσταση κυβόλιθων στο Κέντρο.

Ο κ. Θωμάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης και στους νέους στόχους που θέτει προκειμένου να ολοκληρώσει το δρομολογημένο έργο του. Μεταξύ άλλων ανέφερε την Κυκλική Δημοτική συγκοινωνία, τον νέο χλοοτάπητα στο Ζηρίνειο, τη δημιουργία στίβου κλασικού αθλητισμού στο Στάδιο «Βαρδαξής», την επαναλειτουργία των γηπέδων στη ΧΑΝ, τη δημιουργία Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κηφισιάς κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θωμάκος στον νέο εκλογικό νόμο ο οποίος στερεί από τον Δήμαρχο, τη δεύτερη Κυριακή την πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Δώστε Δύναμη στον Συνδυασμό μας, Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή για να μη στερηθούν οι πόλεις μας από έργα και υπηρεσίες απαραίτητα για τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα απαντώντας σε συνυποψήφιό του «τα καλά και έντιμα παιδιά, έχουν να επιδείξουν καλό και έντιμο έργο».

Ο κ. Θωμάκος δεν έμεινε στα λόγια περί συνεργασιών. Καταθέτει πρόταση προς όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις προκειμένου να παρουσιάσουν στους πολίτες, ενωτικά ψηφοδέλτια για τα Τοπικά Συμβούλια.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η συμπολίτισσά μας δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσικρίκα ενώ προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με το έργο της περιόδου 2015-2019. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς και προσωπικότητες του Πολιτισμού, του Πνεύματος του Αθλητισμού και της Εργασίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία όλων των υποψήφιων Συμβούλων του Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης» με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας