Επισκεύη ποδηλατοδρόμου δημοτικής ενότητας Νες Ερυθραίας

0

Διορθώσαμε ένα τεράστιο λάθος που είχε γίνει στο παρελθόν, με σοβαρές συνέπειες για το Δήμο.

 

Επισκευάστηκε ο ποδηλατόδρομος της οδού Βάρναλη μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου έως την Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου. Είχε κατασκευαστεί με υπερύψωση από κυβόλιθους στο επίπεδο του πεζόδρομου ανάποδης κλήσης προς τα μαγαζιά – κατοικίες, αισθητή μείωση του πλάτους του οδοστρώματος, θάψιμο των υδρορροών των κατοικιών, τοποθέτηση στενής διατομής καναλιών με σχάρες με αποτέλεσμα να μην γίνεται η απορροή των ομβρίων τόσο του δρόμου όσο και των κατοικιών.

Προχωρήσαμε στην αποκατάστασή του αφαιρώντας όλους τους κυβόλιθους, τα μικρής διατομής κανάλια με τα επικίνδυνα σχαράκια, τα υπερυψωμένα φρεάτια Η/Μ, τα υπερυψωμένα κράσπεδα. Ο νέος ποδηλατόδρομος κατασκευάστηκε καταρχήν στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα με ασφαλτόστρωση ψυχρής ασφάλτου, νέα φρεάτια Η/Μ και επάλειψη με ειδικό χρωματιστό υλικό cool -seal.

 

Για το θέμα του αν είναι ροζ – τιρκουάζ – βεραμάν ή οτιδήποτε άλλο το χρώμα του, όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χλευάζοντας την κατασκευή του, εμείς ως Διοίκηση πρώτα απ’ όλα κοιτάμε την ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των ποδηλάτων,  αλλά κυρίως να μην καταστρέφονται και χάνονται περιουσίες.

Εμείς αγκαλιάσαμε το θέμα και διορθώσαμε το αρχικό κατασκευαστικό λάθος ανακουφίζοντας όλους εκείνους τους συνδημότες μας που έπαθαν ανεπανόρθωτη ζημιά και τοποθετήθηκε ψυχρή άσφαλτο, η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον και βέβαια έγινε ειδική επάλειψη με ειδικό υλικό cool-seal κόκκινου χρώματος, μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη θερινή περίοδο. Τοποθετήθηκαν τα ανάλογα κολονάκια και βέβαια τοποθετήθηκε δεξιά και αριστερά τους διαγράμμιση τόσο για την ασφάλεια των πεζών όσο και των ποδηλάτων.

 

Πραγματικά σε πολλά σημεία της Νέας Ερυθραίας η κατασκευή του ποδηλατόδρομου με υπερύψωση από κιβόλιθους στο επίπεδο των πεζοδρομίων δημιουργεί πολλά προβλήματα και συγκεκριμένα: Βάρναλη και Γρηγορίου Ε’, Βάρναλη και Μ. Ασίας, Βάρναλη και Μιλήτου, Βάρναλη και Ηρ. Πολυτεχνείου, Βορείου Ηπείρου και Πλαστήρα, όλη την Σεβδικίου στις σχάρες ομβρίων Καζαντζάκη και Ολυμπιονικών. Όλα βέβαια τα παραπάνω, το 2009 ως Αντιδήμαρχος μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, τα είχαμε επισημάνει στην διαχειριστική αρχή του φορέα υλοποίησης χωρίς καμία ανταπόκριση.

Δεν αποδώσαμε σε καμία προηγούμενη Δημοτική Αρχή ευθύνες απλά και μόνο επιδιορθώσαμε ένα σημαντικό κατασκευαστικό λάθος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία περί κατασκευής ποδηλατοδρόμων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας