Εργαστήρι  για τους εθελοντές με τίτλο « Δεσμοί ΠΡΟΝΟΗ-τικοί | Η Διαδρομή μου».

0

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης « Προνόη» εργαστήρι  για τους εθελοντές με τίτλο « Δεσμοί ΠΡΟΝΟΗ-τικοί | Η Διαδρομή μου». Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από παλιά εθελόντρια και νυν επιστημονικό στέλεχος- κοινωνιολόγο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Φωκίδας «Διαδρομή»,  κ. Εριάννα Φιλιππίδη.

Η διάρκεια του εργαστηρίου ήταν δύο ώρες. Η  συνάντηση είχε βιωματικό χαρακτήρα  όπου αξιοποιήθηκαν στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι. Ο κύριος άξονας της θεματικής ήταν ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια στα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών, μιας ομάδας που μετράει τουλάχιστον δέκα χρόνια πορείας  με συντονίστρια και εμψυχώτρια την κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου.

 

Με αρχικό ερέθισμα ένα μικρό βιντεάκι, ξανα-γνωριστήκαμε, αλληλεπιδράσαμε στον χώρο και αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για τη μετάβαση από την τωρινή σύνθεση της ομάδας, σε μία νέα με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο  των νέων εθελοντών της ΠΡΟΝΟΗ στις 8- 10 Δεκεμβρίου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με αφορμή το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά» τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν  μέσα από μικρά θεατρικά δρώμενα ,ανάγκες όπως ένα ομαδικό ταξίδι των εθελοντών  στο Κ.Π. «Διαδρομή» στη Φωκίδα και  συναισθήματα όπως η αγάπη και  η χαρά της συνεργασίας με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας καταλήγοντας έτσι στην έκφραση της σημασίας του δεσμού μέσα από ένα tableau vivant! Κινούμενες και στατικές εικόνες αποτέλεσαν αφορμή για τους εθελοντές σε ρόλο σκηνοθετών,  να κάνουν τη δική τους ανασκόπηση μέσα στην ομάδα, ρίχνοντας «φως» στο «ταξίδι –διαδρομή» που έχουν κάνει έως τώρα και θέλουν να συνεχίσουν, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τη «διαφορετικότητα». Ο «ubuntu-δεσμός» που έχει δημιουργηθεί  εκφράστηκε μέσα και από το «Καλή επιτυχία ΠΡΟΝΟΗ!».

Στο κλείσιμο της συνάντησης και ακούγοντας τον στίχο «..και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους» από το τραγούδι «Να αγαπάς» του Παντελή Θαλασσινού,  τα μέλη αντάλλαξαν σκέψεις  και αγκάλιασαν το ένα το άλλο, προετοιμασμένοι πια  για μία νέα διαδρομή- επανεκκίνηση.

 

Οι εθελοντές ευχαριστούν θερμά την πρόεδρο Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη και όλο το ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης και μέσω αυτού τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΟΚΑΝΑ, που στηρίζει όλες τις δράσεις και το έργο των Εθελοντών.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας