Δήμος Κηφισιάς: Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών – Ξεκινά έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος

0

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα από το νοσοκομείο ο μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς που τραυματίστηκε την ώρα που έβγαινε από το σχολείο καθώς έπεσε η εξωτερική, σιδερένια πόρτα πάνω του.

Για το συμβάν έχουν ήδη συληφθεί τρία άτομα, ενω ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς για το περιστατικό αναφέρει «περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3oο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας