Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων σε πολλά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

0

Πεζοδρόμια Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας

Γράφει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας & Ύδρευσης

κ. Μιχάλης Καυγαλάκης

Πεζοδρόμια”

Με πρωτοβουλία του Δήμου συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων σε πολλά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε και να διευκρινίσουμε -για να είναι ξεκάθαρο σ’ όλους- ότι η κατασκευή και η συντήρηση των πεζοδρομίων δεν ανήκει στην δικαιοδοσία ή υποχρέωση του Δήμου, αλλά στους παρόδιους ιδιοκτήτες.

“Αποφασίσαμε όμως ως Διοίκηση για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και λόγω έλλειψης συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς να κατασκευάσουμε, εμείς ως Δήμος, συγκεκριμένα πεζοδρόμια, άλλοτε με τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και άλλοτε με ανάλογες εργολαβίες”, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κος Μιχάλης Καυγαλάκης.

Με βάση λοιπόν την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από τις Υπηρεσίες μας, η ανακατασκευή, η συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων και των επιμέρους υποδομών σε διάφορες θέσεις στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας γίνονται συστηματικά με σκοπό τη λειτουργική τους αναβάθμιση, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας και τη βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών.

Οι επιμέρους παρεμβάσεις εκτελούνται τοπικά, σε σημεία που υπάρχουν μεγάλες φθορές και έχουν επισημανθεί και υποδειχθεί από την Υπηρεσία και μεταξύ άλλων επικεντρώνονται σε ανακατασκευές τμημάτων σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ουσιαστικές που δρομολογήθηκαν από το 2016 και με ιδίους πόρους που εξασφαλίστηκαν από τη Διοίκηση, υλοποιώντας αυτά τα έργα που σχεδιάσαμε και βάλαμε σε τροχιά τα προηγούμενα χρόνια 2015 – 2018.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας