ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργο Παπαδόπουλο

0

Γ. Παπαδόπουλος «Φέτος στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μέσα από τους 9 Κήπους χωρών όλου του κόσμου αναβαθμίζεται και ενισχύεται το εκθεσιακό στοιχείο με δημιουργίες που συνδέονται με το περιβάλλον»

Αυτήν την εβδομάδα η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ φιλοξενεί στις σελίδες της Συνέντευξη με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κο Γιώργο Παπαδόπουλο.  Μόλις ένα χρόνο στην καίρια και τόσο απαιτητική αυτή θέση ο δραστήριος και μαχητικός νέος Πρόεδρος της Ανθοκομικής, πέτυχε να αναβαθμίσει το θεσμό και να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό με δυο θεματικές ενότητες, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και 9 Κήπους από όλο τον κόσμο, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και τη στήριξη παραγωγών και επαγγελματιών του κλάδου.

Ωστόσο, αν και πρόσφατα στο τιμόνι αυτού του θεσμού, η αυτοδιοικητική εμπειρία και πορεία του κου Γ. Παπαδόπουλου είναι μεγάλη και σημαντική. Από το 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος (Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Νεολαίας και Εκπαίδευσης), Πρόεδρος Νομικών Προσώπων, καθώς και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Έχει διατελέσει μέλος σε αυτοδιοκητικά όργανα όπως της ΚΕΔΚΕ, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος στο ΣΠΑΠ ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Επανεκκίνηση τώρα» με πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Λόγω του Προγράμματος Καλλικράτη που επιτρέπει τh συνεργασία των δημοτικών Παρατάξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά την απόφασή του να στηρίξει τον Δήμαρχο κο Γ. Θωμάκο συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, εντατικά και δυναμικά, πιστός στο όραμά του για την πόλη και τους δημότες της Κηφισιάς.

Αυτές τις ημέρες που πραγματοποιείται η 67η Ανθοκομική Έκθεση, ο κος Παπαδόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που παρά τον φόρτο εργασίας μας παραχώρησε πολύ πρόθυμα τη παρακάτω συνέντευξη.

Ερωτήσεις

  1. Η 67η Ανθοκομική Έκθεση έχει ήδη ανοίξει για τους επισκέπτες εδώ και λίγες ημέρες. Θα μπορούσατε να μας πείτε τις πρώτες εντυπώσεις, ποια η προσέλευση του κόσμου και η ανταπόκριση στο φετινό ξεκίνημα του θεσμού;

Είναι πάρα πολύ θετικές οι εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες. Ήδη 15.000 επισκέπτες μας έχουν επισκεφθεί και πιστεύω ότι η προσέλευση του κόσμου θα αυξηθεί στη συνέχεια δεδομένου ότι φέτος έχουμε δώσει βαρύτητα στο εκθεσιακό κομμάτι της Έκθεσης κάτι το οποίο δεν υπήρχε στο παρελθόν.

  1. Είναι σίγουρο πως η προετοιμασία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα απαιτητική, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε και σε διάστημα υγειονομικής κρίσης, αλλά και όταν η έγκριση δίνεται την τελευταία στιγμή. Θα θέλατε να μας πείτε που επικεντρώθηκαν οι προσπάθειές σας, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

 Πράγματι το μεγάλο πρόβλημα ήταν το αν θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση δεδομένου ότι η πανδημία βρισκόταν σε εξέλιξη. Με προσωπικό ρίσκο αναλάβαμε να κάνουμε όλες τις προετοιμασίες της Έκθεσης, πριν μάλιστα εγκριθεί από τις αρμόδιες Αρχές, κάτι το οποίο ουσιαστικά μας δικαίωσε τελικά γιατί πήραμε την έγκριση για να μπορέσουμε και φέτος να διοργανώσουμε την Ανθοκομική. Αυτή ήταν η βασικότερη δυσκολία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί όταν σχεδιάζεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις στα σίγουρα αν θα πραγματοποιηθεί, αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Παρόλα αυτά όλοι οι συνεργάτες που είναι πάρα πολλοί κατόρθωσαν και ανοίξαμε τις πύλες τις πύλες της Έκθεσης έγκαιρα και προγραμματισμένα.

  1. Τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει η φετινή Ανθοκομική Έκθεση και ποιους στόχους έχετε θέσει;

Φέτος ενισχύεται το εκθεσιακό κομμάτι της Ανθοκομικής μας, η οποία από μια παραδοσιακή Έκθεση αγοραπωλησίας φυτών χαμηλού κόστους εξελίσσεται σε μια έκθεση όπου υπάρχουν δημιουργίες που έχουν σχέση με το περιβάλλον εντός της Έκθεσης, όπως είναι οι 9 Κήποι, χωρών από όλον τον κόσμο, που με πολύ μεγάλη επιμέλεια σχεδίασαν ειδικοί αρχιτέκτονες τοπίου από όλη την Ελλάδα και εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Μέσω αυτών ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει αντιπροσωπευτικά φυτά, των χωρών της Αγγλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Αυστραλίας, Ολλανδίας, Ιαπωνίας, Μεξικού, Βραζιλία που μαζί με την Ελλάδα είναι οι θεματικοί κήποι, οπότε ένας επισκέπτης δεν θα έρθει μόνο για να αγοράσει ένα φυτό αλλά και να θαυμάσει τους κήπους με φυτά που δεν υπάρχουν στη χώρα μας.

Επίσης έχουμε συνδυάσει αναπόφευκτα την φετινή Ανθοκομική με τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας που ως Έθνος γιορτάζουμε, έχοντας οργανώσει και μια διαδικτυακή πολιτιστική εκδήλωση που είναι συνυφασμένη με μουσική και τραγούδια που έχουν εμπνευστεί από ξένους καλλιτέχνες φιλέλληνες όπως και από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και προβάλλεται διαδικτυακά στο κανάλι της ιστοσελίδας της Ανθοκομικής μας Έκθεσης. Γι΄αυτό το λόγο έχουμε και το μήνυμα « 200 Χρόνια τα λουλούδια ανθίζουν ελεύθερα».

  1. Μαθαίνουμε πως φέτος είναι πολύ μεγαλύτερες οι χρηματοδοτήσεις από εταιρείες μέσω χορηγιών. Πως καταφέρατε αυτό το αποτέλεσμα και πόσο έχουν ωφελήσει την φετινή διοργάνωση τα επιπλέον χρήματα;

Πράγματι είχαμε εκπονήσει και ένα ειδικό σχέδιο χορηγιών για το έτος το οποίο απέδωσε. Έχουμε προσελκύσει αρκετά μεγαλύτερα έσοδα σε σχέση με άλλες χρονιές από χορηγίες, και ελπίζουμε ότι και του χρόνου αφήνουμε μια παρακαταθήκη στην μελλοντική Διοίκηση της Έκθεσης να ξεκινήσει από εκεί και ειδικότερα να συνδυάσει και αυτό το ειδικό χορηγικό κομμάτι με εταιρείες που έχουν σχέση ειδικά με το περιβάλλον. Αυξάνεται έτσι και η προβολή της Έκθεσης για να μπορέσει να προσελκύσει χορηγούς που να έχουν άμεση σχέση με τα προϊόντα, όπως κηποτεχνική, κάτι το οποίο δεν υπήρχε δυνατότητα έως τώρα να γίνει.

  1. Μετά από μια προσωπική σας συνεργασία και στήριξη προς στην παράταξη του Δημάρχου Γ. Θωμάκου πως είναι μέχρι στιγμής η εμπειρία αυτή και ποια είναι τα σχέδιά και το όραμά σας για το επόμενο διάστημα;

Πράγματι υπήρχε μεγάλη σκέψη σχετικά με την στήριξη της Διοικούσας παράταξης του Δήμου Κηφισιάς και η απόφαση που ελήφθη από τα μέλη της Παράταξης ήταν να ξεκινήσει μια συνεργασία. Μέχρι στιγμής είναι καλή η συνεργασία αυτή και θα δούμε και στο μέλλον πως θα το διαχειριστούμε. Όταν συνεργάζεσαι με μια εν ενεργεία παράταξη υπάρχουν και κάποια αρνητικά, ειδικά εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό από τους πολίτες.

Ωστόσο, προς το παρόν στόχος και όραμά μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πόλη και τους δημότες, γιατί αυτό προέχει αυτήν την στιγμή και από κει και πέρα ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και τον νέο εκλογικό νόμο στις δημοτικές εκλογές του 2023, θα δούμε ως παράταξη πως θα πορευτούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας