Τοποθέτηση διαχωριστικών plexiglass  στα θρανία των Δημοτικών  Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

0

 Mε επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου ενημερώνει πως ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην τοποθέτηση διαχωριστικών για προληπτικούς λόγους ασφαλείας στα θρανία των μαθητών και τονίζει πως αυτό το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία όπως και αρκετά ακόμα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του Συλλόγου που υπογράφουν η Πρόεδρος κα Φ. Καββαδία και ο Γεν. Γραμματέας κος Γ. Κοκκινομηλιώτης αναφέρει πως

«Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ενημερωθήκαμε από Διευθυντές και εκπαιδευτικούς –  μέλη του Συλλόγου μας  ότι ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε  την  τοποθέτηση μονάδων διαχωριστικών plexiglass  πάνω στα υπάρχοντα θρανία των Δημοτικών  Σχολείων,   κατόπιν  γνωμοδότησης τοπικού ιατρικού συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. Μάλιστα, σε ορισμένα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς έχουν ήδη τοποθετηθεί, ενώ ασκούνται πιέσεις για την τοποθέτησή τους και στα υπόλοιπα σχολεία τη στιγμή που η τοποθέτησή τους:

  • δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προληπτικού μέτρου κατά της διασποράς του covid-19 στις σχολικές μονάδες και δεν έχει έγκριση από τον ΕΟΔΥ,
  • δεν έχει σχετική έγκριση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ή του ΥΠΑΙΘ,
  • δεν προβλέπεται από τις  προδιαγραφές των θρανίων του ΚΤΥΠ «ΔΣ Νο 3» και «ΔΣ Νο 4» που έχουμε στα σχολεία μας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του ζητήματος, θεωρούμε ότι τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς του covid – 19 στα Σχολεία δεν μπορεί να καθορίζονται από  γνωμοδοτήσεις τοπικών φορέων και τοπικών συμβουλίων, ούτε να επαφίενται στην πρωτοβουλία και στο φιλότιμο κάθε δημοτικής αρχής.

Όσα διαχωριστικά  plexiglass  κι αν τοποθετηθούν στα θρανία των μαθητών μας, οι τάξεις των σχολείων μας  θα εξακολουθούν να έχουν  25 μαθητές και το 1/3 των εκπαιδευτικών θα εξακολουθεί να μετακινείται  σε 2 και 3 σχολεία για να συμπληρώσει ωράριο.

Κι επειδή η ζωή του κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονέων) μετράει,  διεκδικούμε:

  • μείωση μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές)
  • μαζικά δωρεάν και τακτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και
  • εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όσων εκπαιδευτικών και γονέων  μαθητών  ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας