Διαξιφισμοί για την πρόσληψη γιατρού στο ΚΑΠΗ

0

Πολιτική διαμάχη Διοίκησης και αντιπολίτευσης αυτή τη φορά με αφορμή τον γιατρό στο ΚΑΠΗ του Δήμου. Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα μέλη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Ελένη Μανδαμαδιώτου, Χαράλαμπος Καρανάσος και τα μέλη του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Μαρία Τραγάδη και Αντώνης Χαριτάκης με τίτλο “Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ «χτυπάει» τη γιατρό των  ΚΑΠΗ” αναφέρουν πως

“Η δημοτική αρχή διώχνει την ιατρό του ΚΟΙΠΑΠ, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα καθόλη την διάρκεια της πανδημίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων των μελών του ΚΑΠΗ και όσων δημοτών και κατοίκων είχαν ανάγκη. Χωρίς την ύπαρξη κανενός προβλήματος συνεργασίας και με μια ξαφνική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα προβεί σε απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών του ιατρού, χωρίς να αξιολογηθούν οι υπηρεσίες που έχει παράσχει η ιατρός μέχρι σήμερα. Ευελπιστούμε να μην δούμε συγγενικά πρόσωπα των ασκούντων διοίκηση στο Δήμο, στην θέση του νέου ιατρού. Ο ιατρός, εκτός από επιστήμονας και επαγγελματίας, είναι άνθρωπος και η ιατρός του ΚΟΙΠΑΠ με πολύ μεγάλη αυταπάρνηση έδειξε ότι στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι για πολύ καιρό δεν της καταβάλλονταν ο μισθός. Καλούμε την διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ να ανανεώσει την σύμβαση της ιατρού, διότι η εμπιστοσύνη των μελών του ΚΑΠΗ στην ιατρό είναι δεδομένη”.

Στην ανακοίνωση αυτή απαντά η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κα Μαριάννα Μαμαλάκη διευκρινίζοντας πως η πρόσληψη του γιατρού θα γίνει με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος και κατάθεση οικονομικής προσφοράς.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως

“Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση των συναδέλφων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ «χτυπάει» και «διώχνει» τη γιατρό των ΚΑΠΗ.

Είτε αγνοούν ότι η γιατρός εργαζόταν στο Νομικό μας Πρόσωπο στη βάση μιας σύμβασης η οποία έληξε στις 25/2/2021, είτε γνωρίζουν και σκοπίμως παραπληροφορούν.

Με τη σύμβαση αυτή η γιατρός πληρωνόταν με μηνιαία αμοιβή 999,00 ΕΥΡΩ για εργασία 8 ωρών την εβδομάδα. Τον τελευταίο χρόνο λόγω των μέτρων για την Covid- 19  τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά και η γιατρός συνταγογραφούσε για τα μέλη τoυς  από το προσωπικό της ιατρείο.

Συνεπώς η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ ούτε χτυπάει ούτε διώχνει τη συνεργάτιδα, η οποία τίμησε τη συνεργασία μας.

Παρά το ότι η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ έχει το δικαίωμα από τον νόμο να επιλέξει γιατρό με απευθείας ανάθεση, για λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και εξασφάλισης των οικονομικών συμφερόντων του Νομικού Προσώπου, αποφάσισε να προκηρύξει τη θέση.

Η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ με πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί, καλεί τη μέχρι την 25η Φεβρουαρίου γιατρό των ΚΑΠΗ, τους γιατρούς του Δήμου μας, όμορων Δήμων καθώς και όποιον γιατρό το επιθυμεί, να καταθέσουν με πρωτόκολλο μέχρι την Παρασκευή 5/3/2021, σφραγισμένη οικονομική προσφορά στην γραμματεία του ΚΟΙΠΑΠ.

Η διαδικασία αυτή είναι απολύτως διαφανής και εξασφαλίζει τα μέλη των ΚΑΠΗ και τα οικονομικά συμφέροντα του Νομικού Προσώπου.

Καταληκτικά,

  1. Κανένας δεν διώχνει την γιατρό των ΚΑΠΗ.
  2. Η γιατρός κλήθηκε να υποβάλει οικονομική προσφορά και μπορεί να ξαναδιεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση.

Τη Δευτέρα 8/3/2021 τα ΚΑΠΗ του Δήμου θα έχουν πάλι γιατρό”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας