Α. Χαριτάκης: “Το βαθύ κώμα του Αθλητισμόυ και του πολιτισμού του Δήμου μας”

0

Ο κ. Α. Χαριτάκης, Τακτικό Μέλος ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο:

Τους τελευταίους 14 μήνες η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη  με τον αόρατο εχθρό που λέγεται Covid-19. Το συγκεκριμένο γεγονός, πέρα από τα δεινά που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν τους ΟΤΑ, έγινε εφαλτήριο κινητοποίησης, δράσης, εφευρετικότητας όσον αφορά τις δομές και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.

Εν αντιθέση με τις δομές του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που δεν αξιοποιούνται επαρκώς προς όφελος του δημότη. Επιπαραδείγματι, για το διαδημοτικό κέντρο Λυκόβρυσης Μεταμόρφωσης  (γήπεδο ποδοσφαίρου)  δεν έχει ολοκληρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δήμους,  έτσι ώστε να δοθεί στους πολίτες μας προς χρήση. Επίσης, οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δεν έχουν συντηρηθεί σωστά με αποτέλεσμα οι βοηθητικοί – υγειονομικοί και κοινόχρηστοι χώροι αυτή τη στιγμή  να βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει καταρτήσει κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση των ελεύθερων-κοινόχρηστων χώρων και την δημιουργία νέων αθλητικών και πολιτιστικών δομών δίνοντας έτσι επιπλέον επιλογές στους πολίτες.

Η ελλειπής έως ανεπαρκής συντήρηση των ήδη υπάρχοντων δομών δημιουργεί προβλήματα στους δημότες. Θέλοντας να γίνω πιο σαφής ενδεικτικά αναφέρω:

  1. Το Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία προς την αξιοποίησή του με αποτέλεσμα τα κόστοι συντήρησης να έχουν εκτοξευθεί.
  2. Το ημιτελές κλειστό γυμναστηρίο της Λυκόβρυσης έχει περιέλθει σε άθλια κατάσταση με ευθύνη της διοίκησης και της αδιαφορίας που έχει δείξει για το συγκεκριμένο θέμα.
  3. Η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να αξιοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους, με τρανό παράδειγμα την μη αξιοποίηση του αμφιθεάτρου που βρίσκεται στο Ηλιακό Χωριό, όπου με πολύ μικρό κόστος θα μπορούσαμε να έχουμε μία ακόμα άρτια λειτουργική δομή για τον Δήμο και τους δημότες μας.

Θα μπορούσε να παραδειγματιστεί απο άλλους δήμους που  με ελάχιστο κόστος μετατρέπουν τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε κλειστά.

Θα μπορούσε κάλλιστα ο πολυχώρος του ΟΤ9 στη Λυκόβρυση (πισίνα) να μετατραπεί σαν ένα “mini Σταύρος Νιάρχος” με προτεραιότητα την καινοτομία των πολιτών και την νεολαία παρά να δημιουργηθεί μια ακόμα καφετέρια.

Προτείνουμε δε, στον Δήμο να έρθει σε συνεννόηση με ιδιώτες που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις για να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους ή τα σωματεία.

Επιπλέον, προτείνουμε και ευχόμαστε απο εδώ και στο εξής η διαχείριση των εγκαταστάσεων του Δήμου να γίνεται με διαφανή κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ+  και τα στελέχη του έχουν προχωρήσει εδω και πολύ καιρό στις παρακάτω προτάσεις:

Α. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό (ειδικά στην τεχνική υπηρεσία).

Β. Αναζήτηση και εύρεση πόρων για την αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών δομών, με χρηστή αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και εξοπλισμού με σκοπό την άμεση μείωση περιτών δαπανών.

Γ .Δημιουργία δίκαιου πλαισίου που θα βασίζεται σε κανόνες και αντικειμενικά κριτίρια.

Δ. Κατάλληλη επιλογή στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις και διάθεση για προσφορά στα νομικά πρόσωπα με έμφαση τον αθλητισμό, την παιδεία και την τρίτη ηλικία.

Εν κατακλείδι,  είναι σαφές και προαπαιτούμενο η κοινωνία και ο Πολίτης να θέλει να δει έναν Δήμο εντελώς διαφορετικό, καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον με κέντρο τον Δημότη.

Χαριτάκης Αντώνης
Τακτικό Μέλος ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας