Άμεση επέμβαση του Δήμου απέτρεψε απόπειρα επιχωμάτωσης του ρέματος της Πύρνας στη Λυκόβρυση

0

Επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουλίου, στον χώρο του ρέματος της Πύρνας, το οποίο από έγκαιρη και άμεση παρέμβαση του Δήμου αποφεύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ . Όπως πληροφορηθήκαμε γύρω στις 10.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που συντηρούν και καθαρίζουν το χώρο από την πλευρά του Δήμου αντιλήφθηκαν φορτηγό να εισέρχεται στο χώρο και να επιχωματώνει το ρέμα από τη πλευρά της Κηφισιάς. Όπως αποδείχτηκε το όχημα που ανήκε στον φερόμενο ιδιοκτήτη επιχείρησε να εκφορτώσει χώμα στην κοίτη του ρέματος.

Με δική τους πρωτοβουλία, καθώς το συμβάν απαιτούσε άμεση αντίδραση, οι εργάτες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης απέκλεισαν το φορτηγό και ειδοποίησαν τους αρμόδιους από το Δήμο. Σε πολύ λίγο επί τόπου έφτασαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Π. Μπόλλας  και η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κα Μ. Μαμαλάκη. Παράλληλα στο σημείο προσήλθε σύσσωμη η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου για να προστατεύσει το χώρο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη η οποία έστειλε αμέσως συνεργείο της Περιφέρειας για να πραγματοποιήσει  αυτοψία στο χώρο. Στο σημείο τους περιστατικού κλήθηκε και προσήλθε η Αστυνομία και η συνέχεια δόθηκε στο Α.Τ Κηφισιάς. Εκεί όπως μας ενημέρωσε η κα Μ. Μαμαλάκη όλες οι πλευρές έδωσαν καταθέσεις και η διαδικασία κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο υπαίτιος του περιστατικού στο Α. Τ δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει το χώρο και να τον επαναφέρει στην πρότερη μορφή του.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης εδώ και πολύ καιρό εργάζεται εντατικά για να διαμορφώσει και να εξωραΐσει το χώρο όπως και για να τον διατηρεί καθαρό προς όφελος των πολιτών και όπως αποδείχθηκε τα αντανακλαστικά του λειτούργησαν άψογα προς αποφυγή όποιου επιθυμεί το αντίθετο αποτέλεσμα. Σημειώνεται δε, πως δεν έχουν λείψει τα περιστατικά εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων με αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό να πιάσει φωτιά την οποία πρόλαβαν και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας