Ανακοίνωση της παράταξης “Δήμος Μπροστά” για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

0

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης η Παράταξη “Δήμος Μπροστά” εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης δίνει μια ανάσα στην πολύπαθη δημοκρατία μας και καταγράφεται ως ιστορική με την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος. Μια απόφαση  που δίνει σε όλους το μήνυμα ότι οι πυλώνες της δικαιοσύνης παραμένουν ισχυροί και αποτελούν θεμέλιο λίθο της προόδου.

Στο μυαλό μας και στην ιστορία θα πρέπει να μείνουν χαραγμένες οι εικόνα της μάνας Μάγδα Φύσσα και του πατέρα του Σαχζατ Λουκμάν. Ο καθένας με τον αγώνα του μας έδειξε πως κάθε απολυταρχική δράση θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με θάρρος και πείσμα , με μοναδικό βέβαια γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Όσο για αυτούς που έδωσαν το αίμα τους στο δέντρο της δημοκρατίας θα μας θυμίζουν τους στίχους του Σεφέρη ότι «οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά». Προχωρούν στα σκοτεινά για να δώσουν το φως σε όλους εμάς.

Η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε τόσο στη κρίση του λαού όσο και στα δικαστήρια, όμως με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε μιας και το αυγό το φιδιού μπορεί να υπάρχει ακόμα μέσα στη κοινωνία μας, στα σχολεία μας, στο χώρο εργασίας μας.

Χρέος μας να το εξαλείψουμε, να μην το φοβηθούμε. Να το νικήσουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας