Δήμαρχος Τ. Μαυρίδης «Ο κύριος Ψυχάλης ξεπέρασε τον εαυτό του»

Πόλεμος ανακοινώσεων Δημοτικής Αρχής και Μείζονος Αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Η δημοτική αρχή και ο αυτοδιοικητικός κατήφορος» η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με σκληρά λόγια καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή απραξία, οικονομικά αδιέξοδα και επικίνδυνους για το δήμο χειρισμούς. Πιο συγκεκριμένα σημειώνεται πως  «Έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από έξι έτη από την ανάληψη των καθηκόντων της παράταξης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και ο Δήμος ολισθαίνει  με απρόβλεπτη ταχύτητα προς την ολοκληρωτική απραξία. Φαίνεται πως η δημοτική παράταξη που “διοικεί” το Δήμο ανέλαβε ήδη κουρασμένη και συνεχίζει να πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα την προσωπική της προβολή.

Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά, στην αντίληψή μας πιστοποιούν περίτρανα τα όσα αρχικά υποστηρίξαμε, δηλαδή το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Η διοίκηση του Δήμου και η στενή ομάδα λήψης των αποφάσεων, πρόσφατα αποφάσισε και έξω από κάθε δημοκρατική δεοντολογία την κατάργηση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου  ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ.

Τα οικονομικά αδιέξοδα των δύο αυτών Νομικών Προσώπων, λόγω κακής διαχείρισης, φαίνονται ανάγλυφα από τις αποφάσεις  της δημοτικής αρχής, που υποτονικά και μικροπολιτικά τα οδηγεί προς τον πυθμένα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αδιεξόδων αυτών είναι η απαίτηση από τους γονείς των νηπίων που περιμένουν χρηματοδότηση των διδάκτρων από πρόγραμμα ΕΣΠΑ  να καταβάλλουν προκαταβολές πριν ρυθμιστεί οριστικά το αίτημά τους.

Αλλά και ο  τρόπος που προσπαθούν να στοιβάξουν νήπια  σε εντελώς ακατάλληλους χώρους χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές για λόγους που αυτοί “γνωρίζουν” φυσικά πιστοποιεί του λόγου το αληθές.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής έχει πια πλεονάσει και καθίσταται με την πάροδο του χρόνου όλο και πιο επικίνδυνη!

Καλούμε σε εγρήγορση όλους τους φορείς της πόλης μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα εποικοδομητικής αντίδρασης, πριν είναι πολύ αργά για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας».

Σε σκληρό τόνο ήταν όμως και η απάντηση από τον Δήμαρχο κο Τ. Μαυρίδη ο οποίος στη δική του ανακοίνωση τονίζει πως  «Ο κύριος Ψυχάλης μας έχει συνηθίσει να παραπληροφορεί είτε λόγω άγνοιας του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, είτε λόγω άγνοιας των θεμάτων της πόλης μας.  Αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζουμε:

Πρώτον  κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν έχει συζητήσει – πόσο μάλλον αποφασίσει – την κατάργηση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου  ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να προετοιμαστεί για πιθανή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στα Νομικά Πρόσωπα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των δομών τους.

Δεύτερον στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «οικονομικά αδιέξοδα» λόγω «κακής διαχείρισης» των Νομικών Προσώπων. Ζητούμε από τον κύριο Ψυχάλη να μας υποδείξει τις αποφάσεις εκείνες των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ που συνιστούν κακή οικονομική διαχείριση και του θυμίζουμε ότι μέλη της παράταξής του συμμετέχουν τον τελευταίο χρόνο σε αυτά τα Διοικητικά Συμβούλια.

Είτε δεν έχει αντιληφθεί ο κύριος Ψυχάλης ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δήμου και του κάθε Νομικού Προσώπου, οπότε έστω και τώρα καλό είναι να φροντίσει να τις μάθει για να ασκεί -αποτελεσματικά και όχι παρελκυστικά – τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου. Είτε γνωρίζει -και αυτό είναι ακόμη χειρότερο – καθώς κατασκευάζει και διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σπιλώνοντας και συκοφαντώντας τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τα Διοικητικά τους Συμβούλια και τα μέλη τους».

Η αντιπαράθεση βέβαια δεν έμεινε εκεί καθώς νέα ανακοίνωση, διευκρινιστική ήρθε και πάλι από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με τίτλο «Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και τα Νομικά του Πρόσωπα στον γκρεμό» στην οποία  αναφέρει τις ενέργειες που μέχρι στιγμής έχουν κάνει και συγκεκριμένα «Στις 01/02/2020 καταθέσαμε Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αναφορικά με την διενέργεια διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών καθαρισμού στο ΠΕΑΠ. Δεν το κρατήσαμε ποτέ κρυφό.

Στις 15/05/2020 καταθέσαμε Αναφορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την μη είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σας ρωτήσαμε γραπτώς πριν καταθέσουμε την Αναφορά, αλλά ποτέ δεν λάβαμε απάντηση.

Την ίδια ημέρα καταθέσαμε Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αναφορικά με την προμήθεια κάδων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δεν το κρατήσαμε ποτέ κρυφό.

Στις 06/03/2020 καταθέσαμε Αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αναφορικά με προμήθεια υπηρεσιών στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ. Δεν το κρατήσαμε ποτέ κρυφό.

Τον Ιούλιο καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για πλαστογραφία σε δημόσια έγγραφα. Φυσικά και το γνωρίζετε».