Ανακοίνωση του Δήμου Μπροστά σχετικά με την ολιγωρία της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο της σύμβασης οδοποιίας και πεζοδρομίων

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε ο κος. Ψυχάλης, επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Μπροστά αναφορικά με την ολιγωρία της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο της σύμβασης οδοποιίας και πεζοδρομίων:

Εδώ και ένα έτος (11/05/2020) αιτούμαστε είτε γραπτώς στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε προφορικώς στα Δημοτικά Συμβούλια, την χορήγηση της περιβόητης σύμβασης οδοποιίας και πεζοδρομίων, ύψους άνω των 500.000€, η οποία παρατείνεται επί πολλούς μήνες, χωρίς να ολοκληρώνεται και χωρίς να γνωρίζουμε τα παραδοτέα.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν χορηγούν την εν λόγω σύμβαση, καθιστώντας αδύνατο τον νομικό και διοικητικό έλεγχο. Για αυτό το λόγο σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης και καταθέσαμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος, ώστε να διερευνηθούν οι τυχών ποινικές ευθύνες των αρμόδιων οργάνων. Ενημερώνουμε και τους υπόλοιπους αρμόδιους αιρετούς (αντιδημάρχους, προέδρους ΝΠΔΔ και λοιπά αρμόδια διοικητικά όργανα) ότι εφόσον δεν προβούν άμεσα στην χορήγηση των εγγράφων που έχουμε αιτηθεί γραπτώς μέσω του πρωτοκόλλου, θα προβούμε στις απολύτως νόμιμες και αναγκαίες ενέργειες, ώστε να καταστεί δυνατός ο αυτοδιοικητικός έλεγχος.

Είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε όχι, η εν λόγω σύμβαση και οτιδήποτε άλλο κρίνουμε απαραίτητο θα ελεγχθεί.