Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Π. Ιωάννου- Δημοτικές Εκλογές – Ένας χρόνος μετά 26 Μαΐου 2019 – 26 Μαΐου 2020

0

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις δημοτικές εκλογές ο Αντιδήμαρχος κος Π. Ιωάννου έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Παράταξής του, η οποία στον δεύτερο γύρο των εκλογών είχεστηρίξει την παράταξη του Δημάρχου κου Τ. Μαυρίδη. κλείνοντας ο κος Αντιδήμαρχος επισημαίνει πως οι ενέργειές του όλο αυτό το διάστμα τον έχουν δικαιώσει προς όφελος των πολιτών.

Η ανακοίνωση του κου Ιωάννου έχει ως εξής

“Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές και ένας πρώτος απολογισμός για τον Συνδυασμό μας, «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Κυρίως από την αποτύπωση του τι έλεγε πριν τις εκλογές, τι υποσχέσεις και λόγια ήταν στο Πρόγραμμά μας, που παρουσιάσαμε λεπτομερειακά στους συμπολίτες μας, Δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης και τι ήδη ο Συνδυασμός μας, εκπροσωπώντας εκείνο το μερίδιο πολιτών, που εμπιστεύτηκαν το καινούριο και ανεξάρτητο, επέτυχε στον πρώτο του χρόνο παρουσίας στη Διοίκηση του Δήμου μας.

Ναι, στη Διοίκηση του Δήμου.

Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών και με ομόφωνη απόφαση των στελεχών μας (τουλάχιστον αυτών, που παρά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, παρέμειναν συσπειρωμένοι γύρω από τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου και τον Συνδυασμό), αποφάσισε την υποστήριξη και την Προγραμματική συνεργασία με τον Συνδυασμό του Δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Χωρίς να ενταχθεί στον πλειοψηφούντα συνδυασμό και διατηρώντας την διοικητική του αυτοτέλεια, ο Συνδυασμός «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» συνεργάζεται με τον Συνδυασμό του κ. Δημάρχου με μόνο γνώμονα την Προγραμματική συμφωνία και την «όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Δήμο».

Η συνεργασία αυτή επισφραγίστηκε τόσον με την κατάκτηση της θέσης του Αντιδημάρχου από τον Παναγιώτη Ιωάννου και την εκλογή του Θάνου Πιπερίγκου σαν Δημοτικού Συμβούλου, της Πόπης Ξυνταρακη ως κοινοτική Σύμβουλος, όσον και με την συμμετοχή στην Εκτελεστική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου.

Μέσα στον πρώτο αυτόν χρόνο – που ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 – τα στελέχη του Συνδυασμού «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» κινήθηκαν στην υλοποίηση του προεκλογικά ανακοινωθέντος Προγράμματος μας. Συμμετέχουμε με  άτομα από τον συνδυασμό μας στα διοικητικά συμβούλια και στα δυο νομικά πρόσωπα ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ καθώς επίσης στις διάφορες επιτροπές του Δήμου μας.

Με τομείς ευθύνης την Επικοινωνία με τον Δημότη, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι κύριες δράσεις μας ήταν:

  • Έμφαση στην «Εξωστρέφεια» του Δήμου. Ο Δήμος δεν είναι περιχαρακωμένος πλέον μέσα στα στενά όρια του Δημαρχείου και των γραφείων, αλλά είναι κοντά στον Δημότη, όπως και είχαμε υποσχεθεί.

Αυτό επιτυγχάνεται με τις εξής κινήσεις μας (περιληπτικά αναφερόμενες):

  1. Καθιέρωση της Γραμμής του Δημότη 15323 (5ψήφιος αριθμός), όπου ο Δημότης επικοινωνεί άμεσα με τον Δήμο και με απλό τρόπο αναφέρει τα προβλήματά του, ζητά την παρέμβαση του Δήμου, εκφράζει τις ανάγκες του κλπ.
  2. Εκδήλωση ευρείας παρουσίασης και επεξήγησης του Citify (εφαρμογής που προϋπήρχε στον Δήμο μας και η οποία, όπως και η τηλεφωνική γραμμή του Δημότη, δίνει την δυνατότητα στον Δημότη της αναφοράς προβλημάτων, που εντοπίζει, την επισύναψη φωτογραφιών και λοιπού υποστηρικτικού υλικού, την λήψη απάντησης και επίλυσης του προβλήματος, όπου αυτό είναι εφικτό ή την εξήγηση των μέτρων, που ο Δήμος θα πάρει προς την ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
  3. Πολιτική Ανοικτών Θυρών. Το γραφείο του Αντιδημάρχου στον Δήμο είναι καθημερινά – από πολύ πρωί – ανοικτό στους Δημότες της Λυκόβρυσης – Πεύκης για να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να αναφέρουν τα προβλήματα, που τους απασχολούν και χρειάζονται την παρέμβαση του Δήμου.
  4. Παρουσία σε όλες σχεδόν τις τοπικές εκδηλώσεις (Σχολείων, Συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου μας, με στόχο της παρουσία του Δήμου κοντά στους Δημότες και την ενεργή συμπαράσταση στις δράσεις και επιδιώξεις τους.
  5. Δημόσιες Σχέσεις του Δήμου και χρήσιμες επαφές για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου (Ενδεικτικά αναφέρουμε την συνάντηση και τις επισκέψεις μας με τους Δημάρχους  σε όλους τους όμορους Δήμους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Πετρούπολης, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κεντρικής Αττικής κ Γιωργο Δημόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΔΣΝΑ κ Βασιλη Κόκκαλη, τον Διοικητή ΟΑΕΔ κ Σπύρο Πρωτοψάλτη,   τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σειρά τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών ή εφημερίδων για την παρουσίαση των θέσεων του Δήμου μας σε διάφορα θέματα).
  6. Διάφορες ενέργειες, με στόχο το κοινό καλό των Δημοτών (Ενδεικτικά αναφέρουμε την στενή συνεργασία και υποστήριξη δράσεων της Εκκλησίας του Δήμου μας, την συνεργασία με σχολεία του Δήμου και επιχειρηματικούς φορείς για την διανομή ταμπλετών σε μαθητές, την ενεργή συμμετοχή μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, την μεσολάβησή μας για την επιστροφή στο ΚΑΠΗ του Δήμου μας προκαταβολής προς Τουριστικό Πρακτορείο για δράσεις, που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, την αντικατάσταση των ελληνικών σημαιών σε όλους τους ιστούς του Δήμου μας, την ενοποίηση των Δημοτικών παρελάσεων και της εναλλάξ πραγματοποίησής τους σε Λυκόβρυση και Πεύκη κλπ.)
  • Οργάνωση Εκδήλωσης σχετικά με τις «Αδελφοποιήσεις Δήμων» και τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου μας, με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και δημιουργία Επιτροπής για την οργάνωση και την ενεργοποίηση των επαφών (32 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου μας συμμετέχουν στην Επιτροπή).

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές ή επαναζωογονήθηκε προϋπάρχουσα σχέση με Δήμους από Η.Π.Α. (Σικάγο), Ρωσία, Ιταλία, Τσεχία και Κύπρο.

  • Οργάνωση εκδήλωσης για την «Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας» στον Δήμο μας

Στην Εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρευρέθησαν 96 επιχειρήσεις του Δήμου μας (επί 100 προσκληθεισών επιχειρήσεων) και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, τρόποι τόνωσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, συνεργασία με τον Δήμο, δημιουργίας Πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της ανεργίας κλπ. Ανάλογες πρωτοβουλίες με έμφαση στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και στην Επιχειρηματικότητα των Νέων προετοιμάζονται.

Λυκοβρυσιώτες και Πευκιώτες συμπολίτες μας, η «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» δεν έμεινε σε προεκλογικά λόγια και άδειες υποσχέσεις, αλλά άμεσα και με προτεραιότητα προσφοράς στον Δήμο μας, προχώρησε σε έργο μέσα στον πρώτο χρόνο από τις Δημοτικές Εκλογές, ακολουθώντας το προεκλογικό μας Πρόγραμμα και συνεχίζοντας με συνέπεια και διάθεση προσφοράς την συμμετοχή στα κοινά.

Μπορούμε και συνεχίζουμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και τότε και τώρα, με προτεραιότητα όχι αν μας ψηφίσατε ή όχι, αλλά το καλό του Δήμου και των Δημοτών.”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας