Απάντηση της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+ στο δημοσίευμα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

0

Συγχαρητήρια για την αυτοκριτική της δημοτικής αρχής

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του Δήμου με τίτλο «Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ανυπόστατα όσα λέει η παράταξη Δήμος Μπροστά+ σχετικά με το Πράσινο Ταμείο», η οποία επιχειρεί να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξης μας με τίτλο «Δήμος Μπροστά+: Ουσιαστική προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση», οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι ουδέποτε προέβη σε πρωτοβουλία αξιοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» που επί τρία συνεχόμενα έτη (2017, 2018, 2019) δημοσιεύεται πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο, όπως και πολλών άλλων προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου.

Η δημοτική αρχή δημοσίως παραδέχεται ότι στελέχη της παράταξης «δήμος μπροστά+» πραγματοποιούν συναντήσεις με στελέχη από φορείς όπως το Πράσινο Ταμείο, για άντληση χρηματοδότησης, επιχειρώντας η παράταξη μας να καλύψει το κενό των στελεχών της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή κατηγορεί την αντιπολίτευση, διότι έληξε η περίοδος υποβολής προτάσεων για το 2020, ενώ τα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν γνώριζαν ό,τι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και τρία έτη.

Η δημοτική αρχή δημοσίως παραδέχεται ότι οι Δήμοι μπορούν να συμβληθούν με το Πράσινο Ταμείο, ως συμπράττοντες, σε συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν το έκανε ποτέ.

Η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να επιχορηγήσει την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets, με σκοπό τον εξοπλισμό των σχολείων του Δήμου μας και την διάθεση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για μια ακόμα φορά οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή για την αυτοκριτική της. Κατανοούμε το άγχος και την αγωνία της κατάρρευσης τους και για αυτό το λόγο τους συμβουλεύουμε το εξής.

Ας ξεκινήσουν από τώρα να προετοιμάζονται για να καταθέσουν αίτηση για την πρόσκληση που θα βγει εντός του 2020, έτσι ώστε να γίνουν έστω και τώρα χρήσιμοι. Δηλώνουμε ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε με τα στελέχη μας, για να έχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έναν ανταγωνιστικό φάκελο, έτσι ώστε να επωφεληθούν τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας