Διαμαρτυρία- καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης

0

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης κάνει λόγο για τρομοκρατίακαι διαπόμπευση εργαζομένου κατά τις ημέρες της έκτακτης κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα ανφέρεται στην ανακοίνωση πως

«Το σωματείο μας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου για το απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζομένου στο πράσινο από την ελληνική αστυνομία. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 16 Φλεβάρη περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του συναδέλφου, σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντας τον, του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά κατ’ εντολή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας. Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια μέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία για την επόμενη. Προς τιμή του ζήτησε γραπτή εντολή, και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε.

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου είναι πρωτοφανές, παράνομο, και δεν είναι το μόνο. Ο ίδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη 18 και τη Παρασκευή 19 Φλεβάρη απαιτούσε από τους συναδέλφους που εργάζονται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να ανέβουν στο γερανοφόρο όχημα του δήμου και να κλαδέψουν δέντρα, κάτι που σαφώς δεν προβλέπεται, ζητούσε δηλαδή σε προσωπικό που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Την ίδια ώρα η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου, επικαλούμενη την πολιτική προστασία, έστελνε με SMS βάρδιες σε εργαζόμενους, που σε ορισμένες περιπτώσεις, έφταναν και τις 64 ώρες συνεχόμενης εργασίας!

 

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση ούτε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα συνάδελφο τη περίοδο της κακοκαιρίας. Καλούμε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να αποδοκιμάσουν έμπρακτα και δημόσια τις μαύρες πρακτικές του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τραγωδία από αυτή που εκτυλίχθηκε από τη κακοκαιρία στο δήμο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας