Δήλωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη μη αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Πεύκης

0

Σε συνέχεια των αντιδράσεων που έχουν προκύψει σχετικά με τη μη αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο επικεφαλής της παράταξης  Συμμαχία Πολιτών, Γ. Θεοδωρακόπουλος, καταδίκασε με τη σειρά του γεγονός εκδίδοντας την κάτωθι ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδος φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η διοίκηση λειτουργεί σταθερά με τη λογική της αδιαφάνειας και τη λογική της παραπληροφόρησης. Κι επάνω σε αυτές τις …αρχές έρχεται και κουμπώνει και η αλαζονεία. Φυσικά ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης απουσίαζε και πάλι. Αυτή τη φορά είχε … πρόβλημα με το λαιμό του. Έτσι μας είπαν, έτσι σας λέμε… Αλλά βεβαίως δεν το πίστεψαν ούτε οι δικοί του.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κατερίνα Φασουλά (γραμματέας του ΔΣ), Φραντζέσκα Αλεξοπουλου και Κώστας Ξανθόπουλος έκαναν αρκετές παρεμβάσεις και επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που έχει η πόλη.

Πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσε επισήμως για συζήτηση την ανοικτή μετάδοση των συνεδριάσεων. Δηλαδή να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους ή από το κινητό τους, όπως γίνεται σε όλους σχεδόν τους γειτονικούς δήμους και στους περισσότερους πανελλαδικά τις συνεδριάσεις. Είναι ένα αίτημα της πόλης την ώρα μάλιστα που λόγω της πανδημίας οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη και όχι με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων.

Το θέμα όπως προβλέπει ο κανονισμός τέθηκε σε ψηφοφορία. Καταρχήν ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ. Και δυστυχώς απορρίφθηκε με τις ψήφους των μελών της παράταξης του κ. Μαυρίδη, οι οποίοι αρνήθηκαν ακόμη και τη συζήτηση να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις ηλεκτρονικά. Ψήφισαν ΟΧΙ στην πρόταση του κ. Θεοδωρακόπουλου για συζήτηση 14, οι Σταύρος Μονεμβασιώτης, Παναγιώτης Μπόλλας, Μαριάνα Μαμαλάκη, Βασιλική Νικολαροπουλου, Βαγγέλης Παπανικολάου, Δέσποινα Μεντεσίδου, Γιώργος Καρύμπας, Άννα Ασπραδάκη, Δημήτρης Κοκορόσκος,  Κώστας Νικολιδάκης, Γεωργία Ποριώτου, Μαρία Μουρατίδου, Αντώνης Τσαλέντας, Γιάννης Μαρμαγγιώλης. Θετικά ψήφισαν 9. Εκτός των μελών της Συμμαχίας Πολιτών και οι παρατάξεις «Πολίτες εν δράσει», «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος είναι συνεργαζόμενος με την παράταξη του δημάρχου.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε:

«Δυστυχώς ο δήμος μας λειτουργεί παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στο κομμάτι της διαφάνειας. Με το πάτημα ενός κουμπιού και με διαδικασίες που διαρκούν είκοσι λεπτά μπορούν οι κάτοικοι της πόλης μας να παρακολουθούν τα διαδικτυακά συμβούλια. Κι όμως ο κ. Μαυρίδης και η δημοτική του ομάδα γυρίζουν την πλάτη τους στη διαφάνεια».

Και συνέχισε:

«Για εμάς το θέμα δεν σταματά εδώ. Καλούμε τους πολίτες να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται τι γίνεται στο δήμο μας. Δεν μπορούν κάποιοι να τους κρατάνε στο σκοτάδι».

Υ.Γ. Πέρα από την περίοδο της πανδημίας η πολιτική των διοικήσεων του δήμου μας της δεκαετίας 2011-2021  είναι όχι στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Στο δήμο Πεύκης επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν ραδιοφωνικά, κάτι πρωτοποριακό για την εποχή. Όμως τις μεταδόσεις ακύρωσαν το 2011, αμέσως μόλις ανέλαβαν δήμαρχος ο κ. Φωκιανός και πρόεδρος του ΔΣ ο κ. Μαυρίδης. Επίσης δεν χρησιμοποίησαν τις υποδομές που είχε αποκτήσει ο δήμος Πεύκης το 2010, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  για απευθείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων. Υποδομές που παραμένουν αχρησιμοποίητες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας