Δήμος Μπροστά: Άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών μονάδων

0

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της πόλης μας, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, συνεχίζοντας την προσπάθεια για σταθερή επαφή με την κοινωνία. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν σε σχολεία του Δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος, Μάριος Ψυχάλης, το τακτικό μέλος του ΚΟΙ.Π.Α.Π, Μαρία Τραγάδη, το τακτικό μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Μανδαμαδιώτου και το μέλος της επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Σπυριδούλα Σίννη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με διευθυντές και εκπαιδευτικούς, καθώς και να διαπιστώσουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Ενδεικτικά, τα περισσότερα κτήρια χρήζουν συντήρησης και επισκευής, η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων στους χώρους του σχολείου είναι θλιβερή, με τις περισσότερες υποδομές να απαιτούν επίσης άμεση συντήρηση και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, ενώ το πλέον κρίσιμο, το βοηθητικό προσωπικό για τον καθαρισμό των σχολείων, που, ειδικά σε περιόδους πανδημίας, κρίνεται διπλά απαραίτητο, ήταν απολύτως ελλιπές.

Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να δώσει επιτέλους σημασία στην κατάσταση των σχολικών μονάδων και να φροντίσει για την αποκατάστασή τους, ώστε να μην διατρέχουν οι μαθητές κίνδυνο τραυματισμών.

Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις στα σχολεία της πόλης, ώστε να διαπιστώσουμε σε κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε και τα σχολεία να βιώσουν τον μαρασμό που η Διοίκηση έχει σχεδόν επιβάλει σε κάθε δομή της πόλης. Αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε να τα διεκδικήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας