Δήμος Μπροστά: Ούτε “σασμός”, ούτε σωσμός με Τάσο Μαυρίδη

0

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εικόνα που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και το εσωτερικό του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης. Στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+» πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και το αποτέλεσμα που αντίκρισαν είναι… τραγικό.

Βουνά από ξερόχορτα, σκουπίδια, ανοικτοί και σπασμένοι καφέ και πράσινοι κάδοι, γεμάτοι με κάθε λογής απορρίμματα, οργανικά και μη, μπάζα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς είναι μόνο ελάχιστα από όσα συναντήσαμε. Ένας χώρος που με την ολοκλήρωσή του θα έπρεπε να αποτελεί «στολίδι» για την πόλη μας, στέκεται εγκαταλελειμμένος, παραιτημένος στη μοίρα που έχει αποφασίσει η διοίκηση για το σύνολο των δομών της πόλης. Η κατάσταση μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, αλλά, ταυτόχρονα και να χτυπήσει το «καμπανάκι» του κινδύνου ενόψει θερινής περιόδου, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα σωρευμένα ξερόχορτα και εύφλεκτα απορρίμματα, είναι πολύ μεγάλος.

  1. Τι θα κάνει η διοίκηση για αυτήν την κατάσταση;
  2. Ποιος ο λόγος οι δημότες να βλέπουν τις δομές της πόλης να μαραζώνουν;
  3. Ποιος ευθύνεται για αυτήν την εικόνα;
  4. Τι κάνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου;
  5. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η εγκατάλειψη;

Θα μπορούσαμε να δείξουμε κατανόηση αν ο δήμαρχος είχε απλώς κουραστεί και μετρούσε τους μήνες μέχρι την τελική του… απόδραση. Όμως, στο βωμό αυτής της δικαιολογίας, το να μετατρέπεται κάθε γωνιά της πόλης σε υγειονομική «βόμβα», όχι μόνο δεν είναι αποδεκτό, αλλά και επικίνδυνο. Και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε. Αν ο δήμαρχος θέλει να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, μπορεί να το πράξει ακόμα και σήμερα. Αλλιώς, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να μην θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών και των παιδιών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας