Δήμος Μπροστά: “ΑμεΑ, πολίτες δεύτερης κατηγορίας;”

0

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Γ. Στιβαχτής, γραμματέας της παράταξης Δήμος Μπροστά:

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει σε αρκετούς συμπολίτες μας το χθεσινό άρθρο που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και αφορά την αδυναμία χρήσης του κολυμβητηρίου στη Λυκόβρυση από ΑμεΑ.

Σίγουρα προκάλεσε έκπληξη πως ένα έργο που ολοκληρώθηκε πριν μερικά χρόνια μετά από καθυστερήσεις και με την καταβολή του Δήμου προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με την επιβάρυνση των πολιτών, τελικά δεν διαθέτει τις απαιτούμενες δομές για να εξυπηρετεί ΑμεΑ.

Η παράταξη «δήμος μπροστά+», το γνώριζε και το είχε αναδείξει κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβρη του 2019, έχοντας ήδη επικοινωνήσει με πολίτες που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα.

Στα πλαίσια λοιπόν ανάδειξης του εν λόγω προβλήματος, η παράταξή μας με τον επικεφαλής της Μάριο Ψυχάλη ανέδειξε το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25/9/2019 στο θέμα που αφορούσε την παραλαβή του έργου ανάπλασης ΟΤ9. Τι έκανε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή για το πρόβλημα που επισημάναμε; Κατά την προσφιλή τους τακτική δεν έκαναν απολύτως τίποτα, κατατάσσοντας τα άτομα με ειδικές ανάγκες ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Το κολυμβητήριο είναι η μοναδική δομή στον Δήμο μας όπου η μετακίνηση των ΑμεΑ γίνεται με δυσκολία ή και πολλές φορές αδύνατη; Φυσικά και όχι. Τι έκανε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή για αυτό; Απολύτως, τίποτα!!! Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η δημοτική αρχή το 2019 παραθέτει εγγραφή 112.800€ για «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)». Πόσα από αυτά τα χρήματα αξιοποίησε όπως μας έγινε γνωστό στον απολογισμό; Πολύ καλά μαντέψατε και πάλι, τίποτα. Το ποσό των 112.800€ όπου θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη την ζωή των συμπολιτών μας παρέμειναν ως «αδιάθετες πιστώσεις». Κάπως έτσι μάλλον ο δήμαρχος θα δημιουργεί τα χρηματικά διαθέσιμα που ευαγγελίζεται!!!

Φυσικά, αυτό που είχε ενδιαφέρον από το άρθρο της εφημερίδας είναι η δήλωση της προέδρου του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι στα μελλοντικά σχέδια της δημοτικής αρχής να επιλυθεί. Όταν αναφέρει μελλοντικά σχέδια μετά από πόσο καιρό θα επιλυθεί αυτή η αδικία; Θα υπάρχει ειδική εγγραφή στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί από την δημοτική αρχή; Το ποσό αυτό από που θα καλυφθεί; Ερωτήματα που όπως και όλα τα άλλα που έχουμε κάνει δεν μας απαντά η δημοτική αρχή.

Τέλος, ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό που προέκυψε όπως και πολλά άλλα δεν γίνονται γνωστά στους συμπολίτες μας μιας και η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την μαγνητοσκόπηση των δημοτικών συμβουλίων. Στερεί από τους πολίτες του δήμου, τις εφημερίδες να γνωρίζουν τα θέματα που υπάρχουν αλλά και τις προτάσεις. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος επενδύουν μέσω της άγνοιας των συμπολιτών μας στην πολιτική του «όλοι ίδιοι είναι» για να επιβιώσουν.

Δυστυχώς για εσάς οι αξίες μας και τα ιδανικά μας για μια πόλη που θα έχει στο επίκεντρο τον ίδιο τον πολίτη θα ρίχνουν φως σε όλα αυτά που θέλετε να αφήσετε στο σκοτάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας