Δήμος Μπροστά+ “Άθλια φίμωση της Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”

0

Σε ανακοίνωση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τονίζει “Την Δευτέρα 30/08/2021 κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά την υποβολή γνώμης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την επένδυση του Mall στα σύνορα της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν επέτρεψε να κατατεθεί από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση προς ψήφιση. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φίμωσε τον πλουραλισμό των ενναλακτικών επιλογών του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην συνέχεια και καθώς οδηγήθηκε η ψηφοφορία σε αδιέξοδο αναγκάστηκε να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα της εισαγωγής της εναλλακτικής πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους Δημοτικούς Συμβούλους της δημοτικής αρχής και όσους ακόμη την υποβαστάζουν να αρνούνται την υποβολή ολοκληρωμένης εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης του ίδιου θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης κατατέθηκαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις, όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Σε ότι αφορά το θέμα της επένδυσης του Mall τονίζουμε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βελτιώσει την κοινωνική ευημερία, ενώ ήδη έχουμε υποβάλλει τεκμηριωμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, όπως η πολεοδόμηση της περιοχής με εισφορά σε γη, η νομικά δεσμευτική σύμβαση με την χορήγηση αντισταθμιστικών έργων και υπηρεσιών και άλλες προτάσεις. Προτείνουμε την τροποποίηση των όρων της επένδυσης, η οποία θα είναι βιώσιμη, με την παράλληλη όμως αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Η παραπαίουσα δημοτική αρχή ουδέποτε ουσιαστικά επιχείρησε να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά η απουσία του Τάσου Μαυρίδη από τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως και αυτό που πραγματοποιήθηκε χθες 30/08/2021.

Τονίζουμε ότι η δημοτική αρχή υπέβαλε γνώμη με ελλιπή τεκμηρίωση και πλήρη απουσία εναλλακτικών επιλογών, με αποτέλεσμα να καταρρίπτει τους ουσιαστικούς λόγους της αρνητικής εισήγησης για την δημιουργία Mall στην περιοχή της Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας