Δήμος Μπροστά: “Αθλητισμός και Πολιτισμός αγνοούνται στην Λυκόβρυση”

0

Αθλητισμός και Πολιτισμός αγνοούνται στην Λυκόβρυση

*Αντώνης Χαριτάκης, μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ

Αν κάποιος επισκέπτης αποφασίσει να κάνει μια βόλτα στις γειτονιές της Λυκόβρυσης, δύο λέξεις, πιθανότατα θα του έρθουν πρώτες στο μυαλό: Εγκατάλειψη και θλίψη. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζουν καθημερινά οι δημότες στην πόλη τους, απόρροια της επιλογής της διοίκησης να αφήσει τα πάντα στην τύχη τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες σε τίποτα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών. Χώροι ανεπαρκείς, πλήρως παραμελημένοι και με παντελή απουσία συντήρησης εδώ και καιρό, κάθε άλλο παρά πόλο έλξης για την νεολαία της πόλης μας αποτελούν. Κατεστραμμένες και φθαρμένες υποδομές, όχι μόνο μαραζώνουν, αλλά η κατάστασή τους μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ασφάλεια των αθλούμενων, μικρών και μεγάλων.

Η διοίκηση πρέπει, επιτέλους, να βγει από τα γραφεία της και να φροντίσει για την άμεση συντήρησή τους. Οι δημότες αξίζουν ασφαλείς, σύγχρονες και καθαρές εγκαταστάσεις, ώστε να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα και τις χαρές που προσφέρει η αθλητική δραστηριότητα, που, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί τρόπο εκτόνωσης και διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Την ίδια ώρα, η έννοια «Πολιτισμός» στην Λυκόβρυση φαντάζει άγνωστη λέξη. Αν και διανύουμε ήδη τους πρώτους μήνες της Άνοιξης και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν χαλαρώσει με κυβερνητική απόφαση, επιτρέποντας την διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων με λιγότερους περιορισμούς, καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχουμε δει από την πλευρά της διοίκησης.

Είναι απορίας άξιο αν υπάρχει έστω ο στοιχειώδης προγραμματισμός για οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη το επόμενο διάστημα. Θυμίζουμε ότι διανύουμε μια χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, την μεγαλύτερη ίσως τραγωδία της Νεότερης Ιστορίας μας. Σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους, οι οποίοι έχουν από καιρό φροντίσει να τιμήσουν το προσφυγικό στοιχείο των πόλεων τους, ανακοινώνοντας σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δηλώνει και σε αυτό το, ιστορικό και ηθικό, χρέος του «απών».

Υπενθυμίζουμε δε, την πρόταση της παράταξής μας το 2022 να αποτελέσει Έτος μνήμης για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, για την οποία ουδέποτε λάβαμε την παραμικρή απάντηση. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση τον διάλογο με την κοινωνία της πόλης. Αφήνουμε το σχολιασμό στην κρίση των δημοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας