Δήμος Μπροστά: “Στοχοποίηση της Μείζονος Μειοψηφίας”

0

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη Δήμος Μπροστά επιτέθηκε εκ νέου στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας τη για έλλειψη διαφάνειας:

Εντύπωση προκαλεί η ανυπόγραφη – ανώνυμη  ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που για μια ακόμα φορά στοχοποιεί την παράταξη της μείζονας μειοψηφίας (δήμος μπροστά+). Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περιβόητη ανακοίνωση που αποκαλούσε την αντιπολίτευση «μπαχαλάκιδες». Βεβαίως, όποιος είχε την τύχη (ή την ατυχία για τον συντάκτη) να διαβάσει την πρόσφατη ανακοίνωση, αντιλαμβάνεται ότι ο συντάκτης προσπαθεί εναγωνίως να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια, διότι στην πραγματικότητα το πρόσωπο που λάμπει δια της απουσίας  του σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι ο κύριος Δήμαρχος, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν έχει απουσιάσει ούτε από ένα Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, η παράταξη της μείζονας μειοψηφίας έχει πολλές φορές και επιμόνως ζητήσει την λειτουργία των θεσμών, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, η συνεδρίαση των Επιτροπών του Δήμου (που ουδέποτε έχουν συνεδριάσει), με απαράδεκτο παράδειγμα την εκκωφαντική σιωπή της Επιτροπής Ισότητας, όταν το κίνημα #metoo ανέδειξε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Είναι άξιο απορίας πως ο (επώνυμος, αλλά ανώνυμα) συντάκτης επιχειρεί να θάψει το γεγονός ότι η μείζονα μειοψηφία έχει θέσει πολλές φορές θέματα διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών, όπως η ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων  και η ενίσχυση του ρόλου του Δημότη. Επίσης, όταν φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιήσει το έσχατο εργαλείο που της παρέχει ο νομοθέτης για την αυτονόητη ενημέρωση της, δηλαδή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατηγορείται για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τέλος, το πλέον ατυχές είναι ότι η μείζονα μειοψηφία κατηγορείται ότι επιχειρεί να καθυστερήσει τα μεγάλα έργα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, διότι η μείζονα μειοψηφία (δήμος μπροστά+) δεν έχει ψηφίσει (και ούτε πρόκειται να ψηφίσει) πολύμηνες αναιτιολόγητες παρατάσεις για καμία σύμβαση. Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα που τίθεται είναι, σε ποια μεγάλα έργα αναφέρεται ο ανώνυμος συντάκτης (εκτός των μεγάλων φιεστών με απορριμματοφόρα που δεν έχουμε παραλάβει – καφέ κάδους που ποτέ δεν μοιράστηκαν), διότι τα μόνα έργα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης που έχουν αρχή και τέλος είναι αυτά που παίζονται στο Δημοτικό Θέατρο και τον κινηματογράφο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας