Συμμαχία Πολιτών, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου «Παιδική Χαρά ή  παιδική λύπη;»

0

Από το Συνδυασμό Δημοτική Συμμαχία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση “Για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά και τις δράσεις τους και για το περιβάλλον, εμείς στη δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, από τον επικεφαλής Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης, έως τα απλά μέλη, είμαστε  ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί.

Είναι η καθημερινή μας σκέψη, η απεριόριστη αγάπη μας και η τεράστια ευθύνη για το “τι αφήνουμε” στα παιδιά μας, που μας ωθεί στην αυστηρή κριτική μας και στην ανιχνευτική ματιά μας.

Έτσι, δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε και σχολιάσουμε, την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η κλειστή, φυσικά, εδώ και μήνες Παιδική Χαρά της οδού Βύρωνος και το μικρό αλσήλιο της γειτονιάς. Παραμελημένα, με αγριόχορτα, με ασυντήρητα όργανα, με δέντρα τραυματισμένα, με σπασμένα κλαδιά που έχουν ξεραθεί και περιμένουν εκεί…. Κι αυτά δεν ξέρουν τι….

Το κάποτε πράσινο ζωοφόρο χρώμα τους έχει δώσει την θέση του στο καφέ, της ξεραϊλας, της αποσύνθεσης , του χαμού…Εκτός των άλλων ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πια χειροπιαστός και κοντινός. Μια πανέμορφη, και χρήσιμη κάποτε, για τα παιδιά γωνιά – όαση δροσιάς, έχει μετατραπεί σε απειλή θανάσιμη και εικόνα ζοφερή, από την αμέλεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Μια μικρή διέξοδος για τα παιδιά, από τις λίγες που υπάρχουν στην παραμελημένη περιοχή της Κάτω Πεύκης, χάνεται έτσι άδοξα και τους στερεί την χαρά που δικαιούνται. Και όχι μόνο χάνεται, αλλά μετατρέπεται και σε επικίνδυνη με το πέρασμα του χρόνου, με ολέθρια αποτελέσματα αν ανάψει κάποια φωτιά.

Δικό μας και πάλι το φταίξιμο.

Που δεν αντιδρούμε, δεν αντιστεκόμαστε, δεν απαιτούμε.

Ο Δήμος είναι εδώ για να μας καλύπτει, όχι για να καλύπτεται. Η αδιαφορία του και η ανεπάρκειά του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι σε αυτά που δικαιούμαστε. Αν όχι για εμάς, για τα παιδιά μας.

 

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου ,

Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων,

Δημοτική Σύμβουλος

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Υ.Γ. 1: Ο δήμος έχει ξεχασμένη εδώ και πολλούς μήνες μια ταμπελίτσα ότι «η παιδική χαρά θα μείνει κλειστή λόγω εργασιών συντήρησης». Δεν το σχολιάζουμε. Την είδαμε και χθες που πήγαμε με τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Υ.Γ  2:  Θα πηγαίνουμε πολύ τακτικά στη γειτονιά για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις…”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας